• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 22 °C

Disney Cruises Türkiye'yi rotasına ekledi

Disney Cruises Türkiye'yi rotasına ekledi
2010 yılına kadar yalnızca Amerika'daki limanlara uğrayan Disney Cruise Line, 2010'da Avrupa'yı rotasına ekledikten sonra 2013 yılında da Türkiye'de ilk defa Kuşadası Limanını rotasına ekledi.
Akdeniz'in en önemli kruvaziyer limanlarından biri olan Ege Ports Kuşadası Limanı, Türkiye'yi ilk kez ziyaret edecek olan Disney kahramanlarının dev eğlence gemisi Disney Cruise Line'a ait Disney Magic gemisine 22 Haziran 2013 tarihinde ev sahipliği yaptı. 12 katlı ve 2600 yolcu kapasiteli dev eğlence gemisi, çocukların hayran olduğu Mickey ve Minnie Mouse, Donald Duck, Goofy gibi Disney kahramanlarıyla, yolcularına unutulmaz bir gemi seyahati yaşatıyor. 12 gün süren bu yolculuğa İspanya'nın Barselona Limanından başlayan Disney Cruise Line'ın rotasında Fransa, İtalya, Yunanistan, Malta ve Türkiye bulunuyor.
 
Ege Ports Kuşadası Limanına ilk kez gelen Disney Cruise Line'ın rotasına Türkiye'nin de eklenmesi ile ilgili görüşmelerin 2005'ten bu yana devam ettiğini belirten Global Liman İşletmeleri Pazarlama Direktörü Figen Ayan, "Yolcularının çoğunluğunu çocukların oluşturduğu ve gemileri dev Disney karakterleriyle dolu Disney Cruise Line'ın 2010 yılında Avrupa turlarına başlayıp en nihayetinde rotasına Türkiye'yi dahil etmesi çok sevindirici. Türkiye'nin en önemli kruvaziyer limanlarından biri olan Ege Ports Kuşadası Limanımızı tercih etmesi de bir başka gurur kaynağıdır. Türkiye'deki kruvaziyer limanları arasında hep ilk sırada yer alan Ege Ports Kuşadası Limanı, 2003 yılından bu yana yolcu sayısındaki yüzde 300 oranındaki artışla kapasitesini 800 bine çıkarmıştır. Limanımız ayrıca CLIA (Uluslararası Kruvaziyer İşletmecileri Birliği) tarafından ABD'de "Dünyanın En İyi Güvenlik ve Emniyet Hizmetlerini Sunan Yolcu Limanı" unvanına sahiptir. Gerek gemi yolcularına gerekse gemilere yüksek standartlarda hizmet veren ve bütün ihtiyaçlarını daha etkin bir şekilde karşılayarak onların rahat etmelerini sağlayan Ege Ports Kuşadası Limanında bugün Disney Cruise Line'ı görmekten büyük mutluluk duyuyoruz" dedi.
 
Geminin 20 Temmuz'da tekrar Ege Ports Kuşadası Limanına uğrayacağını ifade eden Ege Ports-Kuşadası Yolcu Limanı & Bodrum Yolcu Limanı Genel Müdürü Aziz Güngör ise içinde hem çocuklar hem de büyükler için eğlence parkları bulunan 5 yıldızlı Disney Cruise Line gemisinin 2014 yılında da Ege Ports'u ziyaret edeceğinin müjdesini verirken Kuşadası Limanının gemi çeşitliliğini geliştirmeye devam ederek ülkemize ve bölgemize ekonomik hareketlilik getirmeye devam edeceklerini belirtti.
 
disney1.jpg
 
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim