• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 11 °C

Diyanet'ten THY'ye hacılar için teşekkür

Diyanet'ten THY'ye hacılar için teşekkür
Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Ekrem Keleş, Türk Hava Yolları'nın aldığı tedbirlerle iki yıldır ciddi bir sıkıntı yaşanmadığını söyledi.

 

Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Ekrem Keleş, Şubat ayı sonunda Suudi Arabistan'la Hac Protokolü'nün imzalanacağını ve sorunların çözümüne ilişkin görüşmeler yapılacağını bildirdi. 
 
Türkiye'nin hac konusunda tecrübesinin örnek nitelikte olduğunu anlatan Keleş, hacıların karşılanması, iskanın planlanması gibi işleri kendilerinin yaptığını dile getirdi. Keleş, ''Dünyadaki hac organizasyonları içerisinde Türkiye'nin organizasyonu üst sıralara yerleşen bir yapıya sahip. Yani hamdolsun ki bu organizasyonlarla hiç kimse açıkta kalmıyor. Sokaklarda yatan hacımız yok'' ifadelerini kullandı. 
 
Diyanet'in hac organizasyonunda sabah kahvaltısı ve akşam yemeği gibi hizmetlerin de olduğunu hatırlatan Keleş, 5 kişilik banyolu ve tuvaletli odalarda kalabilme imkanının olmasının, milyonlarca insanın toplandığı bir yerde çok önemli olduğunu söyledi. 
 
Hacıların havaalanlarında mağdur olmaması için çaba harcadıklarını anlatan Keleş, ''Biz Suudi Arabistan'la gerekli görüşmeleri yapıyoruz. İşlerin kolaylaştırılması ve işbirliği içerisinde hacılarımızın rahat edebilmesi, havaalanlarında bekletilmemesi gibi konularda ama bazen onların da elinde olmayan şeyler olabiliyor. Söz gelimi havaalanında Afrika ülkelerinden birisinin uçağı zamanında kalkmayınca ondan sonra aynı perondan kalkacak Türk uçağı yanaşamıyor. Uçakta gecikme olabiliyor belki başka sebeplerden bu da sıkıntılara yol açabiliyor'' dedi. 
 
Türk Hava Yolları'na teşekkür
 
Türk Hava Yolları'nın aldığı tedbirlerle iki yıldır ciddi bir sıkıntı yaşanmadığını kaydeden Keleş, ''Türk Hava Yolları'na bu anlamda gerçekten çok teşekkür ediyorum. Büyük gayretler gösterdiler, çok düzenli bir şekilde işledi iki yıldır. İnşallah önümüzdeki süreç içerisinde de sıkıntı yaşamayız'' dedi. 
 
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim