• BIST 9524.59
  • Altın 2490.695
  • Dolar 32.5745
  • Euro 34.6794
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 16 °C

Diyarbakır hafif raylı sistemi yapımı Eylül'de başlıyor

Diyarbakır hafif raylı sistemi yapımı Eylül'de başlıyor
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Gültan Kışanak, ulaşımı rahatlatacak hafif raylı sistemin Eylül ayında itibaren adım adım uygulanacağını söyledi.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Gültan Kışanak, Dicle ve Fiskaya Mahalle Meclisi’ni ziyaret ederek, sorunları dinledi. Kışanak, belediye bütçesinin üçte birinin bu yıl yol çalışmalarına ayrıldığını belirterek asfaltlamanın hava şartlarının uygun hale gelmesiyle başlayacağını açıkladı. Kışanak, hafif raylı sistemin bu yılın eylül ayı itibariyle adım adım uygulanacağını, katı atık tesisi, kız öğrenci yurdu ve iki kreşin temelinin de bir ay içinde atılacağını bildirdi.

Belediyenin yaptığı çalışmalarda mahalle meclislerini esas aldığını vurgulayan Kışanak, bir yıllık çalışmalarını seçim sürecine denk gelmesi nedeniyle mahalle meclisleriyle paylaşamadıklarını söyledi. Geçen yılın ilk aylarını daha çok örgütlenme işlerine ayırdıklarını, sadece kent merkezinde değil, 13 dış ilçede faaliyet yürüttüklerini, bütün ilçelerde itfaiye ve DİSKİ hizmet binalarını oluşturduklarını bildiren Kışanak, ayrıca tüm ilçelere yol şefliklerinin kurulmaya başlandığını söyledi. Kadın Politikaları ve Yerel Ekonomiyi Güçlendirme Daire Başkanlıklarını kurduklarını ifade eden Kışanak, 2016 yılı belediye bütçesini mahalle meclisleriyle oluşturacaklarını kaydetti.

Son 2-3 yıldır çeşitli kurumların altyapı çalışmaları nedeniyle yama dışında asfalt çalışmasının yapılmadığını açıklayan Kışanak, yağmur suyu şebekesi nedeniyle bütün yolların kazıldığını, ancak çalışmanın halka yeterince iyi anlatılamadığını ifade etti.

Hafif raylı sistem için kredi görüşmelerinin olumlu şekilde ilerlediğine değinen Kışanak, raylı sistem için belediye meclisinden yetki aldıklarını ve kredi anlaşmasının da imzalanmak üzere olduğunu söyledi. Sonbaharda İller ve Dünya Bankası’ndan alınacak krediyle çalışmalara başlanacağının bilgisini veren Kışanak, hafif raylı sistemin artık proje olmadığını, adım adım hayata geçirileceğini belirtti. Üniversite öğrencilerinin yurt talebi olduğunu ifade eden Kışanak, yurdun projesinin ve ihale sürecinin tamamlandığını, bir ay içinde temelinin atılacağını kaydetti. Kışanak, ayrıca 450 Evler, Bağcılar ve Aziziye Mahallelerinde çocuklara yönelik kreş açacaklarını bildirdi.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim