• BIST 9060.78
  • Altın 2293.698
  • Dolar 32.31
  • Euro 35.1283
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C

Diyarbakır'da 3 ay gündüz uçulacak

Diyarbakır'da 3 ay gündüz uçulacak
Diyarbakır Havaalanı'nda, 1 Haziran-1 Eylül tarihleri arasında uçuşlar sadece gündüzleri güvenlik pistinde yapılacak.

Diyarbakır'da 3 ay gündüz uçulacak

Diyarbakır Havaalanı'nda, 1 Haziran-1 Eylül tarihleri arasında uçuşlar sadece gündüzleri güvenlik pistinde yapılacak.

Türk Hava Yolları (THY), Sun Ekspres, Pegasus, Anadolu Jet ve Onur Air'in haftada 126 uçakla, 252 sefer yaptığı Diyarbakır Havaalanı'nda 1 Haziran-1 Eylül tarihleri arasında ana pistin onarıma alınması nedeniyle ana pistin yan tarafındaki paralel pist (güvenlik pisti) kullanılacak. Paralel pistte, ana pist şeklinde uçuşa hazır bir şekilde elverişli hale getirmek için gerekli işaretlemeler yapıldı.

Bir pistin 24 saat faal olabilmesi için özellikle pistin yönlerine doğru yaklaşma ışıklarının, ayarlanmış aletli iniş planlarının ve pist başlarından süzülme açısını veren lambaların (30-40 kilometrede pilotun görebildiği lambalar) olması gerekiyor. Bu nedenle güvenlik pistine sadece gündüz uçuşu yapılacak.

-Her geçen yıl yolcu sayısı arttı-

2008 yılında 967 bin, 2009 yılında 1 milyon 61 bin, 2010 yılında 1 milyon 408 bin, 2011 yılında 1 milyon 672 bin, bu yılın ilk 4 ayında da 529 bin kişinin kullandığı Diyarbakır Havaalanı'nda ana pist onarılıncaya kadar Bora Jet, Anadolu Jet adına günde 5 geliş, 5 gidiş olmak üzere 10 uçuş gerçekleştirecek.

Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, havaalanının 2 pistinin bulunduğunu, bunların ana pist ve yedek denilen güvenlik pisti olduğunu söyledi.

Ana pistlerin belli dönemlerde onarım ve tamirattan geçmesi gerektiğini anlatan Toprak, 8 ile 10 yıl arasında ana pistlerin onarıma alındığını bildirdi. Diyarbakır Havaalanı'ndaki ana pist de tamirat ve tadilata alınacağından 1 Haziran ile 1 Eylül tarihleri arasında uçuşlara kapatılacağını ifade eden Toprak, şöyle dedi:

''Vatandaşların mağdur olmaması açısından güvenlik pistine gün doğumundan gün batımına kadar 5 Bora Jet uçağın uçuşu gerçekleştirilecek. Bu uçuşlar Ankara'dan yapılacak. Her gün Ankara'da 5 Bora Jet uçağı inecek, 5 uçak kalkış yapacak. Gün içerisinde belli saatlerde bu uçuşlar yapılacak. 2 saat arayla 67 kişilik küçük uçaklar kullanılacak. Mağduriyeti gidermek amacıyla 3 ay süreyle böyle olacak. Uçuşların kalan kısmı ise Batman Havaalanı'na yönlendirilecek. Türk Hava Yolları (THY) servis hizmeti de yapacak.''

Toprak, Diyarbakır Havaalanı'nda 1 Eylül'den sonra uçuşların tekrar normale döneceğini kaydetti.

-Yeni havaalanı-

Yeni yapılacak havaalanı apronu ve taksivey için ihale yapıldığını, müteahhit firmanın çalışmalarına başladığını aktaran Toprak, aynı alana yapılacak modern terminal binasının proje çalışmalarında da sona yaklaşıldığını, yakın bir zamanda yapım ihalesine çıkılacağını sözlerine ekledi.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim