• BIST 9079.97
  • Altın 2300.464
  • Dolar 32.3187
  • Euro 35.088
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C

DKİB'den Muzaffer Ermiş'e veryansın

DKİB'den Muzaffer Ermiş'e veryansın
Doğu Karadeniz İhracatçıları Birliği (DKİB) Başkanı Ahmet Hamdi Gürdoğan, Çamburnu Tersanesi Lojistik Merkezi fikrine karşı çıkan Muzaffer Ermiş’e ateş püskürdü.

Doğu Karadeniz İhracatçılar Birliği (DKİB) Başkanı Ahmet Hamdi Gürdoğan, kendilerinin önerdiği Çamburnu Tersanesi Lojistik Merkezi fikrine karşı Deliklitaş’taki taş ocağını gösteren Liman İşletme Müdürü Muzaffer Ermiş’e ateş püskürdü. Gürdoğan, “Muzaffer Ermiş’e laf yetiştirmeme gerek yok. Kimse kraldan fazla kralcı olmasın. Şu anda Trabzon Limanı’ndan ne kadar ihracat yapılıyor? Konteyner dışında bir ihracatları var mı? Önce bunlara cevap versinler. Deliklitaş’ta lojistik merkez olmaz. Olur di-yorlarsa, alıp yapsınlar da görelim” dedi.

Doğu Karadeniz İhracatçıları Birliği (DKİB) Başkanı Ahmet Hamdi Gürdoğan, kendilerinin önerdiği ‘Çamburnu Tersanesi Lojistik Merkez olsun’ fikrine karşı çıkan Trabzon Liman İşletme Müdürü Muzaffer Ermiş’e ateş püskürdü. Gürdoğan, “Şu anda Trabzon Limanı’ndan ne kadar ihracat yapılıyor? Konteynır dışında bir ihracatları var mı? Benim Sayın Muzaffer Ermiş’e laf yetiştirmeme gerek yok ama kimse de kraldan fazla kralcı olmasın. Deliklitaş’taki yer Lojistik Merkez olmaz. Oluyor diyorlarsa alıp yapsınlar da görelim” ifadelerine yer verdi.

HERHALDE PATRONLARIYLA KONUŞTU

Gürdoğan, Ermiş’in düşüncesinin baştan aşağı yanlış olduğunu belirterek, “İlk başta Trabzon Liman İşletme Müdürü Muzaffer Ermiş de bizim yaklaşımımıza olumlu bakmıştı. Ama sonra patronlarıyla konuşmuş olsa gerek farklı bir yer önerisinde bulundu. Kendisi Lojistik Merkez’in Trabzon Limanı’na zarar vereceğini düşünüyor. Aslında Trabzon Limanı da bundan pay alacaktır. Kendisinin düşüncesi baştan aşağı yanlıştır. Lojistik Merkezi Deliklitaş’a kuracağız ondan sonra malları limana taşıyacağız. Böyle şey olur mu? Lojistik Merkez Sürmene’de olursa denizle kara arasında, ana yolun üstünde Gürcistan’a gidiş güzergahında bir merkez halini alacak.  Şehir içi trafiğine de hiçbir sıkıntısı olmayacak. Ben şimdi soruyorum; Bu Lojistik Merkezi Deliklitaş’a kurarsak şehir içinde trafik yoğunluğunu nasıl karşılayacağız?” dedi.

DELİKLİTAŞ’DA LOJİSTİK MERKEZ OLMAZ

Konuyla ilgili Trabzon’da bir dizi toplantı yaptıklarını ve bu toplantılara Muzaffer Ermiş de dahil olmak üzere herkesi çağırdıklarını kaydeden Gürdoğan, “Bu toplantıdan önce valiyle, siyasilerle toplantılar yaptık. Müsteşar da geldi. Lojistik Merkez’in kurulması Ekonomi Bakanlığı’nın yetkisindedir.  Deliklitaş’taki yer Lojistik Merkez olmaz. Bunun sebebi orası Milli Emlak’ın yeridir ve 80 dönümdür. 80 dönümde Lojistik Merkez olmaz. Ayrıca Sanayi Bakanlığı bir yeri istimlak edip kamulaştırmayla bana gelmeyin diyor. Dolayısıyla 80 dönüm kamulaştırmaya ihtiyacı olan yerle bakanlığa gidemeyeceğimize göre sonuç ortadadır. Lojistik Merkez gümrüksüz alandır. Dolayısıyla depolama yapılacak bir alana ihtiyaç var. 600 dönüm civarında bir yere ihtiyacımız var. Sürmene Çamburnu Tersanesi büyüme imkanı da olan atıl bir yer olarak bizi bekliyor. Biz atıl duran alanı Ekonomi Bakanlığı’nın burayı Lojistik Merkez ilan etmesini sağlamanın derdine düştük. Yatırıma hazır, yatırımcının hazır olduğu bir ortamda Trabzon’da birlik ve beraberlik olması gerekirken bu tür yaklaşımları biz hiç doğru bulmuyoruz” şeklinde konuştu. 

Gürdoğan açıklamasında ayrıca şu ifadelere yer verdi: Potansiyeller dikkate ­­­alındığında Trabzon’da bir Lojistik Merkez kurulması konusunda, birliğimiz koordinasyonunda;  konunun Bakanlıkları yetki alanında bulunan Ekonomi Bakanlığı Müsteşar Yardımcımız Sayın Uğur Bülent Ecevit başkanlığında, Trabzon Valiliği, Trabzon Belediye Başkanı, Ekonomi Bakanlığı yetkilileri, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı, Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı, KTÜ Rektörü, Trabzon Ticaret Borsası, TSİAD, MUSİAD, KARGİD, Trabzon Liman İşletmesi yetkilileri, nakliyeci firma temsilcileri, Sürmene-Çamburnu Tersanesi’nde tahsisat yapılan firma temsilcilerinin iştiraki ile 8 Şubat 2012 tarihinde Trabzon’da bir toplantı tertiplenmiştir. Yapılan toplantıda bütün kesimler tarafından bölgeye hitap edecek şekilde Trabzon ilinde bir Lojistik Merkez kurulmasının gerekli olduğu belirtilerek bu konuda da mevcut alternatifler içinde alan büyüklüğü ve stratejik konum açısından en uygun yerin Sürmene-Çamburnu Tersane dolgu sahası olduğu mutabakatına varılmıştır. Bu çerçevede, lojistik merkezlerin kurulması konusu görevleri arasında bulunan Ekonomi Bakanlığımızca gerekli çalışmaların başlatılabilmesi için öncelikli olarak halen Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı’nca (DLH İnşaatı Genel Müdürlüğü) tersane olarak inşaatı yapılan ve Sürmene Kaymakamlığı Mal Müdürlüğü mülkiyetinde bulunan Sürmene-Çamburnu Tersanesi dolgu sahasının ilgili Bakanlıklarca Lojistik Merkez kurulmak üzere Ekonomi Bakanlığı’na tahsisi gerekmektedir. Trabzon kamuoyunun bu öneri etrafında kilitlenmesi gerekir.” 

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim