• BIST 9107.38
  • Altın 2324.495
  • Dolar 32.3598
  • Euro 34.9656
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 20 °C

Dodge, 50 yıl sonra Türkiye’de yeniden silindi

Dodge, 50 yıl sonra Türkiye’de yeniden silindi
Efsanevi Amerikan markası Dodge, Chrysler-Fiat evliliği sonrası Avrupa ve Türkiye’de piyasadan silindi.

Fiat, Chrysler ile birleşti Amerikan ‘Dodge’ 50 yıl sonra Türkiye’de yeniden tarih oldu

Türkiye’ye 50 yıl aradan sonra 2006 yılı sonunda Caliber ve Viper modelleriyle geri dönen, 2007 yılı yazında ise pazara girdiği SUV modeli Nitro ile büyük beğeni toplayan efsanevi Amerikan markası Dodge, Chrysler-Fiat evliliği sonrası Avrupa ve Türkiye’de piyasadan silindi.4X4 modelleri Nitro ve Journey ile Türkiye’de kısa sürede büyük beğeni toplayan ve 700’e yakın yıllık satışa ulaşan Dodge markasının, son 1.5 yıldır Türkiye’de satışları tamamen durmuş durumda. Otomotiv sektörünün rekor kırdığı 2010 yılında Türkiye’de yanlızca 72 adet araç satan Dodge, 2011 yılında ise stoğundaki 1 tek araçla ilk 7 ayı tamamladı.

Nitro üretimi sona erdi

Dodge markasını bünyesinde barındıran Chrysler-Jeep Türkiye Genel Müdürü Uğur İrfanoğlu, kasım ayından bu yana Amerika’dan Dodge markalı araç almadıklarını belirterek, “Türkiye’de en çok sattığımız modellerden Nitro’nun üretimi sona erdi. Journey modeli ise birleşmeden sonra Avrupa’da Fiat Freemont ismiyle satılınca, Dodge Avrupa’ya ve bize araç vermeyi kesti. Tabiki Viper, Challenger gibi spor modelleri isteğe bağlı olarak Türkiye’de satışına devam edeceğiz ama bunlar çok düşük sayıda olacaktır” dedi. İrfanoğlu, araç satmamalarına rağmen Türkiye’de son 3 yıldır sattıkları 1500’ün üzerinde Dodge için her türlü hizmeti vermeye devam edeceklerini vurguladı. Fiat ve Chrysler’in Dodge markasına ilişkin kararlarının ne olacağını tam olarak bilemediğini ifade eden İrfanoğlu ‘Elimizde ne model ne de araç var. Şu an elimizde güçlü bir tek Jeep var. Jeep satışıyla ayakta duruyoruz.’ şeklinde konuştu.
Tofaş’la birleşme 15 güne sonuçlanacak

DÜNYADA İtalyan Fiat ile birleşerek dikkatleri üzerine çeken Amerikan Chrysler’in Türkiye’deki durumu da netlik kazanmaya başladı. Chrysler Jeep Türkiye Genel Müdürü Uğur İrfanoğlu, “Tofaş CEO’su Ali Pandır ile sürekli olarak görüşme halindeyiz. Yeni yapılanma ile Mercedes’ten aldığımız servis desteğini Tofaş’tan alacağız. Tofaş’la birleşme ise 15 gün, en geç 1 ay içinde sonuçlanacak” dedi.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim