• BIST 9524.59
  • Altın 2524.268
  • Dolar 32.5721
  • Euro 34.6338
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C

Doğal Taş Takımı, Brezilya'ya gidiyor

Doğal Taş Takımı, Brezilya'ya gidiyor
İMİB, 16-22 Şubat 2014 tarihinde URGE Projesi kapsamında ilk yurtdışı faaliyetini gerçekleştirmek üzere 10 firma ile Brezilya’ya gidiyor.

Türk doğal taşı markasını yaratmak ve bu marka ile tüm dünyaya ihracat yapabilmek için pek çok projeye imza atan İstanbul Maden İhracatçıları Birliği(İMİB), Ekonomi Bakanlığı’nın Sayılı Uluslararası Rekabetçiliğin Geliştirilmesi (URGE) desteği kapsamında “Doğal Taş Pazarlama Takımı”nı da hayata geçiriyor. Doğal taş sektöründe faaliyet gösteren firmaların ihracat kapasitelerini geliştirmek, yeni pazarlara açılımlarını sağlamak amacıyla hayata geçirilen proje kapsamında ilk yurt dışı organizasyonu 10 doğal taş firmasının katılımıyla Brezilya’da gerçekleşecek.

Doğal Taş Pazarlama Takımı, ilk olarak 17 Şubat 2014 tarihinde Brezilya’nın Sao Paulo şehrinde alıcı firmalarla bir araya gelerek ikili iş görüşmelerinde bulunma fırsatı yakalayacak. Aynı program çerçevesinde, 18-21 Şubat 2014 tarihleri arasında ise Espirito Santo eyaletinin Vitoria şehrinde düzenlenecek olan  2014 Vitoria Doğal Taş Fuarı’na pazarlama takımı ile milli katılım gerçekleştirilecek. Ayrıca firmaların Brezilya doğal taş pazarını yakından tanıması amacıyla fabrika ve ocak gezileri de düzenlenecek.

“Doğal Taş Pazarlama Takımı” projesi kapsamında İMİB tarafından 22 Şubat 2013 tarihinde gerçekleştirilen ilk çalıştayda firma ihtiyaç analizleri yapıldı. 17 Mayıs’taki ikinci çalıştayda ise doğal taş sektörünün fırsatları, tehditleri, güçlü ve zayıf yanları firmaların katılımıyla enteraktif bir şekilde tartışılarak, ticaret heyetleri ve fuar ziyaretleri ile ilgili sektör temsilcileriyle fikir alışverişinde bulunuldu. Ayrıca URGE Projesi’nin bir parçası olarak doğal taş sektöründe faaliyet gösteren firmalara “Pazarlama Karar Alanları ve Planlama”  ve “Maliyet Düşürme ve Verimlilik Arttırma Teknikleri” konulu iki eğitim de verildi.

İstanbul Maden İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Can Çoker konuyla ilgili yaptığı açıklamada; “İMİB olarak URGE kapsamında çalışmalarına başladığımız ‘Doğal Taş Pazarlama Takımı’ projesi için önemli bir adım daha atmaya hazırlanıyoruz. Projenin yurtdışı pazarlama faaliyetlerinin ilki için URGE Pazarlama Takımında yer alan 10 firmamız ile birlikte 16-21 Şubat 2014 tarihlerinde Brezilya’da olacağız. Dünyanın özellikle granit ihracatında en büyük doğal taş ihracatçılarından biri olan Brezilya’ya gerçekleştireceğimiz söz konusu heyet ile rakip bir pazarı yakından tanımış olacağız. Ayrıca firmalarımız için organize ettiğimiz ikili görüşmeler ile kendilerine yeni işbirlikleri olanağını sunuyoruz. Rekabet gücümüzü arttırmak için bu ve benzeri projelerin sektörümüz açısından son derece yararlı olduğuna inanıyoruz. İMİB olarak bundan sonraki dönemlerde de böyle projelerin içinde yer almaya devam edeceğiz” dedi.

www.ulasimonline.com

 

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim