• BIST 9149.89
  • Altın 2324.75
  • Dolar 32.3712
  • Euro 34.9966
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 21 °C

Doğalgaza yeni zam gelecek mi?

Doğalgaza yeni zam gelecek mi?
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Koca Piri Reis Gemisi'nin döneceği haberini yalanladı.

Doğalgaza yeni zam gelecek mi?

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Koca Piri Reis Gemisi'nin döneceği haberini yalanladı. Yıldız 'Doğalgaza yeni zam gelecek mi?' sorunu da yanıtladı.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, petrol sondajı için gerekli sismik araştırmaları yapmak üzere Doğu Akdeniz'de bulunan Koca Piri Reis Gemisi'nin, bugün itibariyle geri döneceği haberlerinin doğru olmadığını, kendisine verilen bir başka koordinatı değerlendirmek üzere görevine devam ettiğini bildirdi.

Yıldız, Ankara'dan İstanbul'a gelişinde Atatürk Havalimanı VIP Salonun'unda gazetecilerin sorularını yanıtlarken, Türkiye için herhangi bir gaz sıkıntısının söz konusu olmadığını söyledi.

Türkiye'nin Batı Hattı Kontratı'nı sonlandırmış olmasının o boru hattından gaz geçmeyeceği anlamına gelmediğini altını çizen Yıldız, ''Oradan yine gaz geçer. Ama özel sektör marifetiyle, kamunun eliyle olmayabilir. O yüzden Türkiye'nin gazsız kalması inşallah söz konu değildir'' dedi.

Yıldız, kontratın istenen indirim verilmediği için sonlandırıldığını hatırlattı.

Özel sektörün payının artırılmasının söz konusu olduğunu ifade eden Yıldız, BOTAŞ'ın daha rekabetçi bir piyasa oluşması açısından da gaz kontratlarını zaman zaman devrettiğini anımsattı. Bunların ihale yoluyla şeffaf bir şekilde yapıldığı söyleyen Yıldız, gelişmelerin kamuoyuyla paylaşılacağını bildirdi.

Yıldız, Piri Reis sismik arama gemisiyle ile ilgili bir soru üzerine ise şunları kaydetti:

''Kendisine verilen görevleri yaptıktan sonra tabii ki geri dönecektir. Bir kısım medyadaki haberler bugün itibariyle geri döneceğini söylüyor. Bu doğru değildir. Piri Reis sismik arama gemisi kendisine verilen bir başka koordinatı değerlendirmek üzere görevine devam etmektedir. Tabii ki görevi bittiğinde geri dönecektir.''

Sismik aramada kayda değer sonuçlar çıkabileceği gibi çıkmayabileceğinin de altını çizen Yıldız, ''Bunların her biri teknik konudur. O yüzden sismik aramalar yapılır. Her sismik aramadan petrol ve doğal gaz çıkacak diye bir kayıt yoktur. Bu konuları dikkatle takip ediyoruz'' dedi.

Taner Yıldız, İran'ın Türkiye ile doğal gaz santrallarına ilişkin iş yapma istediğinin hatırlatılması üzerine, ''Eğer uygun görülmesi halinde İran'ın doğal gaz santrallarıyla alakalı talepleri var. Bunları yine karşılıklı değerlendiriyoruz.

Türkiye'de birçok batılı firma olduğu gibi İranlı firmalar da iş yapmak istiyor. Türkiye bu anlamda hem hukukuyla hem de enerji sektöründeki zeminiyle son derece yatırım yapmaya müsait iyi bir ortamdır'' açıklamasını yaptı.

Bakan Yıldız, dövizdeki yükseliş hatırlatılarak doğal gaz fiyatlarında yeni bir artış beklenip beklenmediğine ilişkin olarak ise, spekülatif haberlerden daima uzak kaldıklarının altını çizerek, şunları ifade etti:

''Yakında, uzakta zam gelir mi, gelmez mi konuları her ay kendi içerisinde değerlendiriliyor. Tabii ki ithalat yapılan bir kalem... Son 29 ay içerisinde aldığımız doğal gaz fiyatına yüzde 39 civarında zam gelmişti. Tabii ki ithal kalemlerinde dövizin artmış olması bizim için sevindirici bir nokta değildir.''

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim