• BIST 9782.89
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 25 °C

Doğalgazlı otobüs üretti,önü açıldı

Doğalgazlı otobüs üretti,önü açıldı
MAN Kamyon ve Otobüs Ticaret A.Ş. CEO’su Tuncay Bekiroğlu, Ankara’daki fabrikada doğalgazlı şehiriçi otobüs üretimine geçmiş olmalarının önemli bir adım olduğunu belirtti.

Doğalgazlı otobüs üretti,önü açıldı

MAN Kamyon ve Otobüs Ticaret A.Ş. CEO’su Tuncay Bekiroğlu, Ankara’daki fabrikada doğalgazlı şehiriçi otobüs üretimine geçmiş olmalarının önemli bir adım olduğunu belirterek, “Ankara Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı EGO’ya doğalgazlı otobüs satışımız 1340’a ulaşacak. Buradan sağladığımız toplam ciro 200 milyon Euro’yu aşacak” dedi.

MAN Kamyon ve Otobüs Ticaret A.Ş. CEO’su Tuncay Bekiroğlu, 2011 yılını 377 milyon Euro’luk rekor ciroyla geride bıraktıklarını söyledi. Bekiroğlu, 2012’ye de Ankara Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı EGO’nun doğalgazla çalışan 250 körüklü otobüs ihalesini kazanarak başladıklarını vurgulayarak, “Böylece Ankara Büyükşehir Belediyesi’ne sattığımız doğalgazlı otobüs sayısı 1340’ı bulacak. Siparişin yüzde 20 artırılması opsiyonu var. O da kullanılırsa sayı 1500’e ulaşacak” dedi. Bekiroğlu, Ankara Belediyesi’ne doğalgazlı otobüs satışı cirolarının 200 milyon Euro’yu geçeceğini belirtti.

Keyifli bir yıl oldu

MAN kamyon ve Otobüs Ticaret A.Ş.’nin 2011 performansını değerlendirip, 2012 hedeflerini paylaşmak üzere Satış Direktörü Eren Gündüz’le birlikte sohbet toplantısı düzenleyen Tuncay Bekiroğlu, şunları anlattı: “2011 yılı bizim açımızdan oldukça keyifli geçti. Rekorlar kırdığımız bir yıl oldu. Geçen yıl 433 adet seyahat otobüsü satışı gerçekleştirdik. 12 ton üzeri kamyonda 3 bin 579 adet satış yaptık. Kamyonda 2009’da yüzde 4.8 olan pazar payımızı 2011’de yüzde 9’a çıkardık.”

Ankara’ya otobüs satışı

Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin otobüs işletmesi EGO’yla kısa süre önce doğalgazla çalışan 250 körüklü otobüs için anlaşma imzaladıklarını vurgulayan Bekiroğlu, şunları dile getirdi: “EGO’nun filosunda şu anda 1090 doğalgazlı MAN otobüsü var. Yenileriyle birlikte sayı 1340’a yükselecek. Buna ek olarak siparişi yüzde 20 artırma opsiyonu söz konusu. Biz EGO’nun bu opsiyonu kullanacağını tahmin ediyoruz. Böylece EGO filosundaki doğalgazlı MAN otobüs sayısı 1500’ü bulacak.”

200 milyon Euro’yu geçer

Bekiroğlu, “Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Ankara’daki fabrikada yerli üretmeniz halinde doğalgazlı otobüsleri sizden alacağını ilk ihalede söylemişti. MAN Türkiye de bunun üzerine doğalgazlı otobüs de üretebilmek üzere yatırım yaptı. O yatırım ne kadardı?” sorusunu, “Sanıyorum 10 milyon Euro’nun altında bir rakamdı” şeklinde yanıtladı. Bekiroğlu, “Yeni siparişlerle birlikte EGO’ya ne kadarlık doğalgazlı otobüs satmış olacaksınız?” sorusuna da, “Yeni siparişlerle 200 milyon Euro dolayına çıktı. Sayı 1500’ü bulursa, buradaki ciro 240 milyon Euro’ya çıkabilir” yanıtı verdi. MAN’ın doğalgazlı otobüsün körüklü versiyonunu şimdiye kadar Ankara’daki fabrikada hiç üretilmediğini ifade ederek, şunları anlattı: “EGO’nun yeni ihalesi, Ankara fabrikamızda yine yeni üretime kapı açmış oldu. Ayrıca, doğalgazlı otobüs üretiminde geldiğimiz nokta, bize bu araçları da ihraç etme yolunu açtı. Böylece bir ihraç ürünümüz daha oldu.”

Küçük belediyeler zorlanır

Bekiroğlu, “Doğalgazlı otobüsü Türkiye’deki başka belediyelere de satabilir misiniz?” sorusu üzerine şu değerlendirmeyi yaptı: “Biz Ankara’da EGO’ya ilk doğalgazlı otobüsleri sattığımızda bir dolum istasyonunun maliyeti 1 milyon doları buluyordu. Şimdi biraz düşmüş olsa da birkaç otobüs için bu boyutta yatırıma küçük belediyeler pek yanaşamaz. Bu otobüsleri ancak İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa gibi büyük illerimizin belediyeleri alabilir.”

Neoplan satışında dünya birincisiyiz

TUNCAY Bekiroğlu, 2011’de elde ettikleri rekorları anlatırken şu örneği de verdi: “Grubumuzun iki markası MAN ve Neoplan otobüslerin geçen yıl dünyadaki satışının 3’te biri Türkiye’de gerçekleşti. Ayrıca, ilk kez Almanya’yı geçerek dünyada en çok Neoplan satılan ülke olduk.”

Satış sonrası hizmet 38.5 milyon Euro oldu

MAN Kamyon ve Otobüs Ticaret A.Ş. CEO’su Tuncay Bekiroğlu, 2011’deki 377 milyon Euro’luk rekor cironun ayrıntılarını şöyle verdi:

Kamyon satışlarından :219 milyon Euro.
Otobüs satışları : 91.5 milyon Euro.
ikinci el satışlar : 23.5 milyon Euro.
Satış sonrası hizmetler : 38.5 milyon Euro.
Yat motoru satışları 4.5 milyon Euro.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim