• BIST 9639.99
  • Altın 2477.673
  • Dolar 32.4931
  • Euro 34.6107
  • İstanbul 26 °C
  • Ankara 26 °C

Doğan'ın POAŞ'ı resmen OMV'nin oldu

Doğan'ın POAŞ'ı resmen OMV'nin oldu
Rekabet Kurulu, bu hafta aldığı kararları internet sitesinde duyurdu. Rekabet Kurulu, Petrol Ofisi'nin yüzde 54 hissesinin, Avusturya sermayeli OMV Enerji Holding tarafından devralınması işlemine izin verdi.

Doğan'ın POAŞ'ı resmen OMV'nin oldu

Rekabet Kurulu, bu hafta aldığı kararları internet sitesinde duyurdu. Rekabet Kurulu, Petrol Ofisi'nin yüzde 54 hissesinin, Avusturya sermayeli OMV Enerji Holding tarafından devralınması işlemine izin verdi.

Buna göre, Petrol Ofisi A.Ş'nin yüzde 54,14 oranındaki hisselerinin OMV Enerji Holding A.Ş. tarafından devralınması işlemine, 4054 sayılı Rekabet Kanunu'nun ilgili maddesi ve bu konuda çıkarılan tebliğde belirtilen nitelikte hakim durum yaratılması veya mevcut hakim durumun güçlendirilmesi ve böylece rekabetin önemli ölçüde azaltılması sonucuna yol açmayacağından izin verilmesini kararlaştırdı.

Rekabet Kurulu, Ankara Halk Ekmek ve Un Fabrikası A.Ş., İstanbul Halk Ekmek Fabrikaları A.Ş. ve BESAŞ Bursa Ekmek ve Besin San. ve Tic. A.Ş. genel müdürlerinin bir araya gelerek halk ekmek fiyatlarına zam yapmama kararı aldıkları iddiası üzerine yaptığı inceleme sonucunda, soruşturma açılmasına gerek olmadığını kararlaştırarak şikayeti reddetti.

Kurul, Et ve Balık Kurumunun ithal hayvanlardan elde ettiği ürünleri tüketicilere belirli fiyatlarla satmak üzere Perakendeciler Derneği ve Türkiye Kasaplar Federasyonu ile yaptığı anlaşmaların, bu kuruluşlara ayrıcalık olarak tanındığı ve üye olmayan işletmeleri zor durumda bıraktığı iddiası üzerine başlattığını inceleme sonunda da soruşturma açılmasına gerek olmadığına hükmederek şikayeti reddetti.

Rekabet Kurulu, Huhtamaki İstanbul Ambalaj Sanayi A.Ş'nin yüzde 100 hissesinin, Island Lux S.â.r.l. & Partners S.C.A tarafından devralınması işlemine Rekabet Kanunuyla, birleşme ve devralmaları kapsayan tebliğde belirtilen nitelikte hakim durum yaratılması veya mevcut hakim durumun güçlendirilerek rekabetin önemli ölçüde azaltılması sonucuna yol açmayacağına hükmederek izin verdi.

Kurul, bu hafta aldığı kararları internet sitesinden duyurdu. Rekabet Kurulu, Biltaş Bilici Tekstil İnşaat Turizm Sanayi ve Tic. A.Ş'nin, yüzde 92 hissesine sahip olduğu Misis Apre Tekstil Boya Enerji İnşaat Turizm Sanayi A.Ş. tarafından tüm aktif ve pasifleriyle kül halinde devralınması işlemine izin verilmesi talebi üzerine yaptığı inceleme sonunda bildirim konusu işlemin, taraflarının aynı ekonomik bütünlük içinde yer almaları nedeniyle, Rekabet Kanunu kapsamında olmadığını kararlaştırdı.

VODAFONE SÖZLEŞMESİ

Vodafone Telekomünikasyon A.Ş., Vodafone Telekomünikasyon Altyapı Hizmetleri A.Ş. ve MTCTR Memorex Telekomünikasyon San. ve Tic. Ltd. Şti. arasında akdedilmiş olan ''Optik Fiberler Üzerinde Vazgeçilmez Kullanım Hakkı Tesisine İlişkin Sözleşme''ye izin verilmesi talebini de inceleyen Kurul, bu kuruluşlar arasında tesis edilecek işlemin Rekabet Kanunu'yla, birleşme ve devralmaları içeren tebliğin kapsamında olduğunu, ancak tarafların toplam pazar payları ve cirolarının aynı tebliğde öngörülen eşikleri aşmaması nedeniyle izne tabi olmadığına karar verdi.

STS Uluslararası Nakliyat Ltd. Şti'nin bazı varlıklarının Ekol Lojistik A.Ş. tarafından devralınması işlemine 4054 sayılı Rekabet Kanunu'nun 7. maddesi ve 1997/1 sayılı Tebliğ'de belirtilen nitelikte hakim durum yaratılması veya mevcut hakim durumun güçlendirilmesi ve böylece rekabetin önemli ölçüde azaltılması sonucuna yol açmayacağı nedeniyle izin veren Rekabet Kurulu, hisselerinin tümü Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu'nun (TMSF) elinde bulunan Multinet Kurumsal Hizmetler A.Ş'nin Avicenna Capital Ltd. tarafından devralınması işlemine Rekabet Kanunu ve birleşme devralmaları kapsayan tebliğde belirtilen nitelikte hâkim durum yaratılması veya mevcut hakim durumun güçlendirilmesi ve böylece rekabetin önemli ölçüde azaltılması sonucuna yol açmayacağına hükmederek izin verilmesini kararlaştırdı.

Hisselerinin tümü Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu'nun (TMSF) elinde bulunan Multinet Kurumsal Hizmetler A.Ş'nin C.D Holding Internationale tarafından devralınması işlemine izin verilmesi talebi üzerine bir değerlendirme yapan Rekabet Kurulu, bildirim konusu işleme Rekabet Kanunu ile Birleşme ve devralmaları kapsayan tebliğde belirtilen nitelikte hakim durum yaratılması veya mevcut hakim durumun güçlendirilmesi ve böylece rekabetin önemli ölçüde azaltılması sonucuna yol açmayacağı nedeniyle izin verdi.

Ancak Kurul, söz konusu devralma işlemiyle beraber ilgili sektörde bazı rekabet sorunlarının doğabileceği endişesiyle TMSF'nin bu yönde Başkanlıkça bilgilendirilmesine karar verdi.

BOLULU FIRINCILARLA İLGİLİ KARAR

Rekabet Kurulu, Bolu'da faaliyet gösteren fırıncıların aralarında anlaşarak bazı fırıncıları piyasa dışına çıkardığı ve 300 gram ekmek fiyatını 75 kuruş olarak belirledikleri iddiası üzerine yaptığı inceleme sonunda, Rekabet Kanunu kapsamında soruşturma açılmasına gerek olmadığına karar verdi.

Kurul, dosya konusu uygulamaların 4054 sayılı Kanun kapsamında ihlal teşkil edebilecek nitelikte olması nedeniyle, bu uygulamalara son verilmesi, aksi halde ilgili Rekabet Kanunu çerçevesinde işlem başlatılacağı yönünde Yıldız Ekmek Fırın, Has Ekmek Fabrikası, Kalafatoğlu Unlu Mamuller, Atmaca Naturel Ekmek Fırını, Karadeniz Ekmek Fırını, Bolu Ekmek Fırını, Çalıkoğlu Ekmek Fırını, Trabzon Ekmek Fırını, Rizeliler Ekmek Fırını, Armek Unlu Mamuller Gıda Hayv. İnşaat San. ve Tic. Ltd. Şti. ve Lider Gıda Sanayi A.Ş'ye, Bolu'da fırın işleten üyelerine bildirim yapmak üzere Bolu Lokantacılar, Fırıncılar ve Pastacılar Odası ve Bolu Ticaret Odası'na görüş bildirilmesi konusunda Başkanlığın görevlendirilmesini kararlaştırdı.

Kocaeli'ndeki tüm okulların üniformalarının tek bir teşebbüs tarafından fahiş fiyatlarla satıldığı, bu durumun sektörde tekelleşmeye yol açtığı iddiası üzerine yapılan inceleme sonucunda da Kurul, Rekabet Kanunu kapsamında soruşturma açılmasına gerek olmadığına ve şikayetin reddine karar verdi.

MERSİN LİMANIYLA İLGİLİ KARAR

Mersin Uluslararası Liman İşletmeciliği A.Ş'nin Mersin Limanı'nda sunduğu hizmetlerin tarifelerinde aşırı fiyat uyguladığı iddiası üzerine yapılan inceleme sonucunda soruşturma açılmasına gerek olmadığına hükmeden Kurul, havaalanları Yer Hizmetleri A.Ş'nin Gaziantep havalimanı ile Gaziantep şehir merkezi arasında karayolu ile yolcu taşıma pazarında tekel durumunda olduğu ve hâkim durumunu kötüye kullandığı iddiaları üzerine yaptığı inceleme sonunda da soruşturma açılmasına gerek olmadığına ve şikayetin reddine karar verdi.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim