• BIST 9693.46
  • Altın 2511.516
  • Dolar 32.573
  • Euro 34.7679
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 21 °C

Doğu Akdeniz'de donanma güçlendirilecek

Doğu Akdeniz'de donanma güçlendirilecek
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İsrail ile gerginlik artarken Doğu Akdeniz‘de Türk donanmasının varlığını güçlendireceğini açıkladı.

Doğu Akdeniz'de donanma güçlendirilecek

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İsrail ile gerginlik artarken Doğu Akdeniz‘de Türk donanmasının varlığını güçlendireceğini açıkladı.

İskenderun ve Aksu deniz üslerinin devriye gezen gemi sayısının arttırılması için yeterli olanaklara sahip olduğunu belirten Erdoğan Türk savaş gemilerinin bundan böyle Doğu Akdeniz’de daha çok görüleceğini söyledi.

Erdoğan’ın Doğu Akdeniz’e daha çok savaş gemisi gönderme tehditi Türkiye ile İsrail arasında bir deniz çatışması çıkması riski yaratıyor.

Türkiye’nin İsrail’e yeni yaptırımlar hazırladığını da açıklayan Erdoğan savunma sanayi ilişkilerinin tümüyle dondurulacağını vurguladı.

Türk yetkililer şu an için sadece askeri anlaşmaların askıya alındığını, ticari ilişkilerin devam ettiğini söylüyor.

Bu arada Ankara, tüm üst düzey İsrailli diplomatların Çarşamba gününe kadar Türkiye’den ayrılmasını istedi.

Birleşmiş Milletler’in Mavi Marmara raporunun geçen hafta açıklanmasının ardından Türkiye, İsrail büyükelçisini de sınırdışı etmişti. Türkiye 2010 yılında abluka altındaki Gazze’ye yardım götüren Mavi Marmara gemisine düzenlediği baskında dokuz Türk’ü öldüren İsrail’den resmi özür ve tazminat bekliyor. İsrail ise bu talepleri reddediyor.

Öte yandan gerek Türkiye, gerekse İsrail, havayoluyla birbirlerinin ülkelerini ziyaret eden turistlere havaalanlarında zorlu anlar yaşatıyor. İsrailli yolcular İstanbul Atatürk Havalimanı’nda gözaltına alındıklarını ve sorgulandıklarını söylerken, Telaviv’de bulunan Ben Gurion havaalanındaki Türk yolcular da benzer muameleyi İsrailli yetkililerden gördüklerini kaydediyor. Bazı yolcular iç çamaşırlarına kadar arandıklarını, pasaportlarına geçici süreliğine el konulduğunu kaydediyor.

Bu arada Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu Pazartesi günü Ankara’da Filistinli yetkili Nebil Şaat’la biraraya geldi. Davutoğlu Filistin devletinin bağımsızlığının tanınması için Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’nda lobi yapacaklarını söyledi.

Birleşmiş Milletler’in hazırladığı Palmer raporu, İsrail askerlerinin Mavi Marmara baskını sırasında aşırı ve gereksiz güç kullandığını kaydetmekle birlikte, İsrail’in gemide Filistinli militanlara silah taşınabileceği yönündeki kaygılarını haklı buldu. Rapor, Gazze filosunu düzenleyenlerin Mavi Marmara’daki ölümlerden aynı derecede sorumlu olduğunu da savunuyor.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim