• BIST 9079.97
  • Altın 2322.819
  • Dolar 32.3239
  • Euro 34.9361
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 15 °C

Doğu'da 678 köy yolu ulaşıma kapandı

Doğu'da 678 köy yolu ulaşıma kapandı
Sabahtan itibaren başlayan kar yağışı nedeniyle 343 mahalleyle ulaşımın sağlanamadığı Van'da, Karayolları Bölge Müdürlüğü ve Van Büyükşehir Belediyesine bağlı karla mücadele ekipleri çalışmalara başladı.

Belediyeden yapılan açıklamada, Başkale 6, Çatak 105, Erciş'te 95, Gevaş 7, Gürpınar 5, Muradiye'de 32, Tuşba'da 27 ve Bahçesaray ilçesinde 66 olmak üzere toplam 343 yerleşim yerinin ulaşıma kapandığını bildirdi.

Karla mücadele ekiplerinin kapalı yolların ulaşıma açılması için çalışmalara başladığı belirtildi.

Devlet Hava Meydanları Ferit Melen Havalimanı sitesinden yapılan açıklamada da kar yağışı nedeniyle saat 12.00'ye kadar yapılacak İstanbul, Ankara, Antalya ve Anada seferlerinin karşılıklı iptal edildiği bildirildi.

Bitlis

Bitlis Valiliğinden yapılan açıklamada, kar yağışı ve tipi nedeniyle 298 köy yolunun ulaşıma kapandığı belirtildi.

Kapalı olan köy yollarının açılması için karla mücadele ekiplerinin çalışma yürüttüğü bildirilen açıklamada, acil durumlar için ekiplerin hazır bekletildiği ifade edildi.

Bitlis Meteoroloji Müdürü Rasim Saraç, kent merkezinde kar kalınlığının 50, yüksek kesimlerde ise 70 santimetreyi bulduğuna dikkati çekti.

Muş

Muş'ta gece etkili olan kar yağışı kenti beyaza bürüdü.

Karayolları 113. Şube Şefi Sulhattin Ömeroğlu, karayolları ekiplerinin kar yağışıyla birlikte gece çalışmalara başladığını söyledi.

Muş merkeze bağlı Üçevler grup köy yollarının ulaşıma kapanması nedeniyle 9 köyde ulaşım sağlanamıyor. İl Özel İdaresi ekipleri kapanan köy yollarında çalışma sürdürüyor.

Hakkari

Hakkari'de etkili olan kar yağışı nedeniyle il genelinde 10 köy ile 18 mezra yolu ulaşıma kapandı. Yolların açılması için İl Özel İdaresi karla mücadele ekibinin aralıksız çalıştığı bildirildi.

Kar kalınlığının 20 santimi bulduğu Yüksekova ilçesinde ise yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle yolda mahsur kalan 6 araçtaki 15 kişi, karla mücadele ekipleri tarafından kurtarıldı.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim