• BIST 9524.59
  • Altın 2508.833
  • Dolar 32.5673
  • Euro 34.6971
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 10 °C

Doğu’da TIR’lar galeri ve TIR parklarında

Doğu’da TIR’lar galeri ve TIR parklarında
Merkezi Ankara’da bulunan Değer Taşımacılık firmasının sahibi olan Mardinli iş adamı Mehmet Emin Değer, Irak’ta ve yurt içinde yaşanan gelişmelerden ötürü birçok meslek mensubunun taşımacılık alanında önemli oranda küçülmeye gittiğini söyledi.

Yaşanan süreç içerisinde basına da yansıyan haberlere göre 5 bine yakın Tır ve kamyonun işsiz kaldığını, İşsiz kalan kamyonların galericilerin sahalarında satışa çıkarıldığını aktaran Değer, “Doğrusu bu gibi süreçlere bizler çok yabancı sayılmayız. Daha önce de sektörel anlamda benzer sıkıntılarla karşılaştığımız oldu; ancak bu defaki sıkıntı sadece bir tek neden ya da etkenden kaynaklanmıyor. Bu etkenlerin içerisinde dünya genelinde düşen petrol fiyatlarından tutun da, Irak’ta merkezi hükümet ile Erbil yönetimi arasındaki ihtilafa, yine Irak’ta DAIŞ ve Peşmergeler arasında devam eden sıkıntılar ve tabi ki Cizre’de, ardından da son olarak Nusaybin’de yaşanan sokağa çıkma yasakları sektörü zor durumda bırakan etkenler arasında geliyor. Dolayısıyla Nakliyecilik ve talşımacılık alanında yaşanan sıkıntıyı sadece bir nedene bağlamak doğru olmaz ancak bu konuda önemli bir yavaşlamanın hatta yer yer önemli oranda bir küçülmenin olduğunu sektör temsilcilerinin medya organlarına verdikleri mülakatlardan anlamak mümkündür.”
Sektörün biran önce toparlanmaya ihtiyacı olduğun kaydeden Değer, bunun için elbetteki güven ortamının sağlanmasının öncelikli olduğunun altını çizerek, Değer taşımacılık olarak sorunlardan ötürü nakliye seferlerinde önemli bir yavaşlamaya gittiklerini anlattı.

"ARAÇLAR, GALERİLERDE SATIŞA KONULUYOR"
Değer Şirketler Grubu bünyesinde petrol taşımacılığı yapan araç filosundaki tırların daha önce haftada bir gerçekleştirdikleri nakliye seferini son gelişmelerle birlikte bu sürenin son dönemde iki haftanın da üzerine çıktığını ifade eden Değer, “Güzergah üzerindeki sıkıntılar, Habur’daki durum ve Irak’taki ihtilaflardan ötürü bir aracımız iki haftada bir sefer ancak yapabiliyor. Biz yine de ayakta durmaya çalışıyoruz ama bizim kadar şanslı olamayanlar da çok. Bir çok sektör mensubu, arabalarının senedini, taksitini, bonosunu veremediği için aracını galericilerin sahalarına çekerek satışa sundu. Tabi piyasadaki durgunluktan ötürü araç satışları da durma noktasında ve bu gerçekten acı bir durum. Temennimiz, bu sıkıntıların biran önce bitmesidir. İnşallah başta memleketimize olmak üzere bütün insanlığın huzur ve barış içerisinde yaşayacağı günler gelecektir. Ben buna bütün samimiyetimle inanıyorum” diye konuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim