• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 22 °C

Doğuş Otomotiv geleceğini şekillendiriyor

Doğuş Otomotiv geleceğini şekillendiriyor
Doğuş Otomotiv’in iş ortakları olarak tanımladığı Türkiye genelindeki tüm yetkili satıcılarına yönelik İstanbul Bilgi Üniversitesi işbirliği ile düzenlediği “Yetkili Satıcı Gelişim Akademisi”nin ilk aşaması tamamlandı.

Doğuş Otomotiv geleceğini şekillendiriyor

Doğuş Otomotiv’in iş ortakları olarak tanımladığı Türkiye genelindeki tüm yetkili satıcılarına yönelik İstanbul Bilgi Üniversitesi işbirliği ile düzenlediği “Yetkili Satıcı Gelişim Akademisi”nin ilk aşaması tamamlandı.

Yetkili Satıcı Gelişim Akademisi’nde yetkili satıcı sahiplerine dünyadaki yeni trendler ile birlikte aile şirketlerinde kurumsallık ve sürdürülebilirlik konularında eğitimler verildi.

Doğuş Otomotiv’in Türkiye genelindeki tüm yetkili satıcı ve servislerini yöneten iş ortakları için İstanbul Bilgi Üniversitesi’nin akademik kadrosu danışmanlığıyla özel olarak hazırlanan Yetkili Satıcı Gelişim Akademisi’nin amacı, yeni dünya düzeninde sürdürülebilirlik ve kurumsallaşmanın önemini ortaya koymak, dünyadaki değişimlere hızla uyum sağlamak ve bu değişime liderlik yapmak için ihtiyaç olan temel konulara dikkat çekmek oldu. Üç modül olarak tasarlanan eğitimlerin ilk modülü geçen yılın Eylül ayında, ikinci modülü ise 2012’nin Şubat ayında gerçekleşmişti. Eğitimin ilk modülünde, liderlik, takım çalışması, ilişki yönetimi ve kişisel farkındalık konularını da içeren “İnsan Yönetimi“ ele alınırken, ikinci modülde ” İşletme Yönetimi “ne ilişkin finans, risk, pazarlama, hukuk, insan kaynakları ve müşteri ilişkileri yönetimi gibi kurumsal bir yapıda olması gereken temel yapılara değinildi. İstanbul Bilgi Üniversitesi’nin Santral İstanbul Kampusunda 7-8 ve 11-12 Haziran tarihleri arasında gerçekleştirilen ve kurucu ilk nesil ve ikinci neslin temsilcisi yetkili satıcı sahiplerinin katıldığı Yetkili Satıcı Gelişim Akademisi programı sertifika töreni ile son buldu.

Aileden Kurumsallığa Geçiş

Değişik ticari kültür ve aile altyapılarına sahip yetkili satıcı sahiplerinin katıldığı eğitimlerde özellikle kurumsallaşma ve sürdürülebilirlik konuları üzerinde duruldu. Aileden kurumsallığa geçiş konusu hem alanında uzman akademisyen hem de Doğuş Otomotiv Yönetim Kurulu Üyeleri Hasan Hüsnü Güzelöz ve Yılmaz Argüden’in de konuk konuşmacı olarak katıldığı eğitimler ile derinlemesine ele alındı. Ayrıca, programda ilk kuşak iş sahipleri ve onların çocuklarından oluşan katılımcılara kurum kültürü oluşturma, tüm çalışanları ortak hedefe yönlendirme, aile şirketleri ile kurumsal yapıların farkları, avantaj ve dezavantajları ile aile anayasası oluşturmanın gerekliliği vaka çalışmaları ve uygulamalar ile anlatıldı. Bununla birlikte dünyadaki yönetim şekilleri, yeni trendler ve makro ekonomik gelişmeler de konuşuldu. İşletmelerin uzun yıllar devamlılığını sağlamak için yetkili satıcı sahiplerinin tüm bu başlıkları dikkate alarak değişen koşulara liderlik yapmalarının önemi vurgulandı.

Bilaloğlu: “Amacımız yetkili satılarımızın işlerini geleceğe taşımalarına yardımcı olmak”

Bu eğitim programının Doğuş Otomotiv ile yetkili satıcılar arasındaki uyumlu çalışmayı daha da artırdığını, ortak vizyonda hareket etmek için gereken sinerjiyi yarattığını söyleyen Doğuş Otomotiv İcra Kurulu Başkanı Ali Bilaloğlu, “Eğitim programlarımız gelecekte de devam edecek. Şirketimiz stratejisinin temelinde üretici ortağımız ve iş ortaklarımız ile beraber büyümek yatıyor. Amacımız önümüzdeki yıllarda olacak gelişmelere şimdiden yetkili satıcılarımız ile hazırlanmak. Ali Bilaloğlu “Bu noktada hepimiz bildiği Nuh’un Gemisi hikâyesini, örnek vermek istiyorum. Birçok Avrupa ülkesinde de kullanılan bir tabir ile “Nuh Peygamber, gemisini tufandan önce yapmıştı”. Yani eğer bir şeyin olacağını biliyorsanız, önceden önlem almak en doğru karar olacaktır. Biz de Doğuş Otomotiv olarak, şimdiden kurumumuzu ve yetkili satıcılarımızı geleceğe hazırlamak için elimizden geleni yapıyoruz. Yetkili satıcılarımıza, büyük bedeller ödeyerek, zorlukla kurduklarını işlerini, geleceğe taşımaları için kurumsallaşmanın önemini anlatıyor ve bu yolda onlara gelecek yıllar için yardımcı olmayı amaçlıyoruz.” diye konuştu.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim