• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 28 °C

Doğuş'tan Hırvatistan'a üçüncü yatırım

Doğuş'tan Hırvatistan'a üçüncü yatırım
Doğuş Grubu, Hırvatistan’daki marinalarının sayısını üçe çıkardı. Hırvatistan’da düzenlenen bir törenle hisse devri anlaşması imzalayan Grup, Marina Dalmacija ile Marina Borik’in yüzde yüzüne sahip oldu.

Doğuş'tan Hırvatistan'a üçüncü yatırım

Zadar’da bulunan marinaların hem hissedarı hem de geliştiricisi ve işletmecisi olan grup, hisseleri, bölgenin önemli iş adamlarından Zdenko Zrilic’ten satın aldı.

Doğuş Grubu CEO’su Hüsnü Akhan, "Bugün attığımız imzayla Marina Dalmacija ve Marina Borik’i de D-Marin Marinalar Grubu çatısı altına almaktan mutluluk duyuyoruz. Amacımız, D-Marin markası altında uluslararası bir marinalar zinciri kurarak Doğuş Grubu’nun hizmet kalitesi anlayışını Akdeniz üzerinde daha geniş bir alana yaymak” dedi.

Hırvatistan’ın en büyük marinası olan Marina Dalmacija’ya toplam 17 milyon Euro tutarında modernizasyon, ticari ve turistik tesislerin yapılmasını içeren ek yatırım yapılacak.

2003 YILINDA BAŞLADI

Doğuş Grubu ilk olarak marinacılık sektörüne 2003 yılında D-Marin Turgutreis Marina ile adım attı. Marinacılık sektöründe genişleme hedefi doğrultusunda 2009 yılında D-Marin Didim’i hizmete sundu. 2010 yılının son çeyreğinde ise Port Göcek’i devralarak D-Marin Göcek adıyla D-Marin Marinalar Grubu’na dahil etti. Şu an proje aşamasında olan D-Marin Dalaman’ın da bu yıl içerisinde inşaatına başlanması planlanıyor.

Yurtdışında ise Akdeniz çanağında çok önemli bir konum ve potansiyele sahip olan Hırvatistan’da, 2009 yılında Nautical Center Prgin (NCP) ile yaptığı ortaklık anlaşmasını takiben Sibenik’te yer alan Mandalina Marina’nın işletmeciliğini üstlendi. Doğuş Grubu’nun, Eylül 2011 tarihi itibarıyla yüzde 76 çoğunlukla marinanın ana hissedarı olmasıyla beraber marina, D-Marin Mandalina adı altında hizmetlerine devam etmeye başladı.

Doğuş Grubu’nun satın aldığı Marina Dalmacija, 1200 denizde ve 500 karada, Marina Borik ise 200 denizde ve 50 karada tekne bağlama potansiyeline sahip. Grup, Zadar’daki mevcut marinaları geliştirip yenileyecek ve marina kompleksinin tamamını işletecek.

www.UlasimOnline.com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim