• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 11 °C

Doha 3. kez dünyanın en iyisi seçildi

Doha 3. kez dünyanın en iyisi seçildi
QatarAirways'in Doha'daki Birinci Sınıf Terminali 2013 Skytrax Ödülleri Kapsamında Beş Yıldızlı Mükemmellik Ödülünü aldı

 

İkinci Kez Orta Doğu'nun En İyi Havalimanı Oteli Seçilen ve Havayolu Şirketinin Sahibi Olduğu Oryx Rotana Şu Anda Dünyanın En İyi İlk Üç Havalimanı Oteli Arasında
 
Qatar Airways her yıl verilen Skytrax Ödülleri kapsamında, Cenevre'de düzenlen törende iki önemli kategoride bir kez daha,  2013 Dünyanın En İyi Havalimanı Ödülünü aldı.   
 
Qatar Aiways'in Doha Uluslararası Havalimanındaki (DIA) Birinci Sınıf Terminali, Beş Yıldızlı hizmeti ve müşteri memnuniyeti sağlamadaki başarısı ile art arda üçüncü yıl da Dünyanın En İyi Birinci Sınıf Hizmet Veren Havalimanı unvanını aldı.
 
Qatar Airways'in sahibi olduğu Oryx Rotana Oteli de önemli bir başarı elde etti ve art arda ikinci defa Orta Doğu'nun En İyi Havalimanı Oteli Seçildikten sonra, dünyanın en iyi ilk üç havalimanı oteli arasına girdi.
 
Bu seneki başarısı, havayolu şirketinin Doha Uluslararası Havalimanındaki beş yıldızlı otelini Skytrax'ın Havalimanı Oteli kategorisinde 10.uncu sıradan üçüncü sıraya taşıdı.
 
Qatar Airways'in 2006 yılında açılan Birinci Sınıf Terminali dünyada sadece Birinci Sınıf ve Business Class yolcularına ait olan ilk özel yolcu terminali haline geldi ve havayolu şirketinin bu sektöre getirdiği bir yenilik oldu. Terminalin ayrıcalıklı tesisleri arasında akşam yemeği için restoran, lüks spa tesisleri ve iş merkezi bulunuyor. Bu tesisler, birinci sınıf yolculuk yapanlar için terminali bir cennet haline getiriyor. 400 odalı Oryx Rotana, üç yıl önce açıldığı tarihten beri Qatar'a iş ve tatil amaçlı gelen yolcular arasında bir favori hale geldi.  
 
Qatar Airways CEO'su Akbar Al Baker, şirketin sektörün önde gelen iki ödülünü de alarak bir kere da onurlandırıldığını belirtti ve sözlerine şöyle devam etti:
 
"En son elde edilen bu başarılar müşterilerin beklediği mükemmel tesislerin ve yüksek düzeyli personel hizmetinin beğenildiğinin bir kanıtı oldu."  
 
"Yolcular, yolculuk deneyimine havalimanında başlıyor bu nedenle Birinci Sınıf Terminali tüm dünyadaki rakip tesislerden bir adım önde."
 
"Qatar Airways'in sahibi olduğu Oryx Rotana Oteli, küresel çapta önemli bir atılım yaptı ve şu anda dünyanın en iyi ilk üç havalimanı oteli arasında ve Orta Doğu'nun en iyi havalimanı oteli haline geldi."
 
Cenevre'deki törende ödülü alan Oryx Rotana Genel Müdürü Kevork Deldelian, üç yıl önce açıldığı tarihten beri Doha'daki Oryx Rotana'nın iş ve tatil amaçlı olarak tüm dünyadan Doha'ya gelen misafirlerini memnun etmeyi sürdürdüğünü belirtti ve sözlerine şöyle devam etti:
 
"Tüm müşterilerimizin rahat olduğundan, iyi ağırlandığından ve tabii ki Qatar Airways Group'un simgeleşmiş Beş Yıldızlı hizmetinin tadını çıkardığından emin olmak için çabalıyoruz. Bir kere daha en iyiler ile rekabet edebileceğimizi gösterdik. Art arda ikinci defa Skytrax ödülünü ve böyle prestijli bir dereceye yükselmek büyük bir başarı."
 
Başarısı nedeniyle Qatar Airways'i kutlayan Skytrax Başkanı Edward Plaisted Qatar Airways'in Birinci Sınıf Terminalinin büyük bir başarı elde ettiğini belirtti ve sözlerine şöyle devam etti: "Bu ödül Doha'nın Dünyanın En İyi Birinci Sınıf Hizmet Veren Havalimanı konumunu korumasını sağlıyor."
 
"Bu benzersiz tesis, yolculara benzersiz ürün ve hizmet kalitesi sunuyor. Bu nedenle, art arda üçüncü defa bu ödülü kazanan Qatar Airways'i ve Doha Uluslararası Havalimanını kutluyoruz. Bölgenin en iyi havalimanı oteli ödülünün kazanılması, Qatar Airways Group'un müşteri hizmetlerine her açıdan odaklandığını gösteriyor."   
 
Skytrax'ın verdiği Dünyanın En İyi Havalimanı Ödülleri dünyada, havalimanı hizmeti sektöründe ürün ve hizmet açısından en iyi olanlara veriliyor. Ödüller için yapılan anket 10 ay sürdü (Şubat 2013'e kadar) ve ankete 110 ulustan 12 milyondan fazla kişi katıldı.  
 
Sadece 16 yıldır faaliyette olan Qatar Airways'in bu süre içinde hızlı bir şekilde büyüdüğü görüldü. Şirket şu anda Avrupa, Orta Doğu, Afrika, Asya Pasifik ve Amerika'da 126 önemli varış noktasına uçuş yapıyor. Hava yolu şirketinin uçuş ağında, 10 Nisan'da uçuş yapmaya başladığı en yeni varış noktası Chicago'da bulunuyor.
 
Qatar Airways, gelecek birkaç hafta ve ay içinde çok sayıda yeni varış noktasına programlı uçuşlar başlatarak uçuş ağına yeni rotalar ekleyecek. Bunlar: Salalah, Umman (22 Mayıs); Basra, Irak (3 Haziran); Sulaymaniyah, Irak (20 Ağustos) ve Chengdu, Çin (3 Eylül). Bunların dışında uçuşların başlatılması planlanan çok sayıda yeni varış noktası daha bulunuyor.
 
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim