• BIST 9046.62
  • Altın 2297.773
  • Dolar 32.3261
  • Euro 35.0684
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 21 °C

Domino etkisi, deniz ticaretini etkiledi

Domino etkisi, deniz ticaretini etkiledi
Aliağa Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Saka, Önce Tunus ve Mısır’da başlayan, ardından Libya’ya müdahaleyle devam eden sürecin, Akdeniz deniz ticaretini de olumsuz etkilediğini kaydetti.

DOMİNO ETKİSİ, AKDENİZ'DE DENİZ TİCARETİNİ OLUMSUZ ETKİLİYOR

Aliağa Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Saka, Önce Tunus ve Mısır’da başlayan, ardından Libya’ya müdahaleyle devam eden sürecin, Akdeniz deniz ticaretini de olumsuz etkilediğini kaydetti.

Saka, Akdeniz ve Akdeniz’e kıyı ülkelerdeki istikrar ve güvenliğin Türkiye’nin deniz ticareti açısından büyük önem taşıdığını belirterek, “Deniz ticareti ve lojistik alanında hizmet veren global şirketler Türkiye’ye bu konuda büyük önem veriyor. Aliağa nemrut Bölgesindeki konteyner terminalleri ve lojistik altyapısı, bölgeyi deniz ticaretinde stratejik bir üs haline dönüştürüyor. Bu avantajlı konum ve potansiyel, Akdeniz’deki barış, istikrar ve güvenliğin sağlanmasıyla korunabilir.” dedi.

Aliağa Ticaret Odası Yönetim Kurulu, Küresel kriz döneminde yatırım yaparak kapasitesini artıp istihdam yaratan kuruluşları ziyaret ederek plaketle ödüllendiriyor. Oda Yönetim Kurulu bu kapsamda Nemrut Limanlar bölgesinde yeni yatırımlarıyla bölgeye büyük katkı sağlayan Ege Gübre A.Ş ve TCEEGE Konteyner Terminalini ziyaret etti.

EGE GÜBRE A.Ş, NEMRUT’A İLK İSKELEYİ KURAN KURULUŞ!

Aliağa Ticaret Odası Yönetim kurulu Başkanı Adnan Saka, meclis başkanı M.Ender Özer, Yönetim Kurulu başkan vekilleri Erol Güngör, Hamdi Erdem, Yönetim Kurulu üyeleri Mehmet Keskin, Kürşad Tanrıkulu, Uğur Akyıldız, Genel Sekreter Takdir Yarış ve basın müşaviri Ali Osman karatekin’den oluşan Oda heyeti ilk olarak 70’li yıllarda bölgeye ilk iskeleyi yapan Ege Gübre A.Ş’yi ziyaret etti. Ege Gübre A.Ş Genel Müdürü Bülent Çakın’a Kriz döneminde yaptıkları yatırımlardan dolayı teşekkür eden ALTO Yönetim Kurulu Başkanı Saka, “Ege Gübre, bölgemizde ilk iskele yatırımını gerçekleştiren bir üyemiz. Ege Gübre A.Ş’nin, Ispanya merkezli Grup TCB ile yapılan stratejik işbirliğiyle kurulan TCEEGE Konteyner Terminaliyle de Nemrut, global deniz ticaret şirketlerinin uğrak noktalarından biri haline geldi. Ege Gübre’nin global kriz döneminde böyle bir vizyoner bakışından dolayı kutluyor ve odamız adına teşekkür ediyoruz” dedi. Ziyarette, ALTO Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Saka ve Meclis Başkanı M.Ender Özer, Ege Gübre A.Ş Genel Müdürü Bülent Çakın’a bölge ekonomisinin gelişimine katkılarından dolayı plaket sundu.

KONTEYNER TERMİNALCİLİĞİNİN BÖLGEYE BÜYÜK KATKISI VAR

Aliağa Ticaret Odası Yönetim Kurulu, Nemrut’ta Konteyner Terminali olarak hizmet veren TCEEGE A.Ş Şirketini ziyaret ederek lojistik altyapı, iskele ve terminal yatırımlarıyla bölgeye katkılarından dolayı genel Müdür Vahdet Keleş’e başarı plaketi sundu.

Ziyarette konuşan TCEEGE Genel Müdürü Vahdet Keleş, “Geçtiğimiz bir yıl içerisinde Konteyner Terminalciliğinin bölge ekonomisine katkısı oldukça önemlidir. TCEEGE olarak bölgeye katkımız gerek istihdam gerekse yatırımlarımızla her geçen gün büyüyor. Tabi bu noktada bölgemizin de konteyner taşımacılığı trafiğini daha cazibeli hale getirebilmek için ilgili gümrük mevzuatlarında bazı düzenlemelere, kara- demir yolu bağlantıları gibi konularda desteğe ihtiyacı var” dedi.

ALİAĞA’DAKİ TERMİNALLER, AKDENİZ’DEKİ KAOSUN BİTMESİNİ BEKLİYOR

Aliağa Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Saka, Akdeniz’in bir barış ve ticaret denizi olarak güvenlik ve istikrarını korumasının tüm ülkelere büyük faydası olacağını kaydetti. Saka, “Son aylarda Mısır’da ve Libya’da yaşanan sorunlar, global hizmet veren denizcilik firmalarına oldukça endişeli ve zor bir süreç yaşatıyor. Limanlarda aktarma yapan hatlar yaşanan sıkıntılardan çok daha fazla etkileniyor. Yıllardan beri İzmir’in bir aktarma limanı olabileceği vurgulanmaktaydı ancak kısıtlardan ötürü aktarma gemileri İzmire gelemiyordu. Aliağa bölgesi artık bu gemiler içinde hizmet verebilecek bir konumdadır. Yeterli deniz derinliği ve modern ekipmanları ile TCEEGE de büyük kapasiteli gemilere de hizmet verilebiliyor. Dolayısıyla, bölgemiz artık aktarma gemilerinin de uğrak yapabileceği bir limandır. Önümüzdeki dönemde Aliağa bölgesinin bu değerinin piyasadaki farkındalığının artacağına inanıyoruz. Domino etkisiyle Libya’da ve Akdeniz’e kıyısı bulunan Kuzey Afrika ülkelerinde yaşanan kaosun biran önce sona ermesini bekliyoruz” dedi.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim