• BIST 9679.8
  • Altın 2477.505
  • Dolar 32.435
  • Euro 34.4544
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 13 °C

Domodedova, yeniden çalışmaya başladı

Domodedova, yeniden çalışmaya başladı
Moskova'nın en büyük havalimanlarından Domodedova, uzun süren elektrik kesintisinin ardından yeniden aktif hale geldi.

DOMODEDOVA ÇALIŞMAYA BAŞLADI

Moskova'nın en büyük havalimanlarından Domodedova, uzun süren elektrik kesintisinin ardından yeniden aktif hale geldi.

Uçuşların normale döndüğü kaydedildi. Kısa süreli yağmur ve ardından gelen don nedeni ile elektrik hatları kopan havalimanında 100'den fazla uçuş iptal edilirken, 16 binin üzerinde yolcu mahsur kaldı.

Şehrin diğer iki havalimanı Şeremetyevo ve Vnukova havalimanlarında uçuşlar aksamalı olarak devam ediyor. Toplam 60'a yakın sefer iptal oldu. Hükümet toplantısında açıklamada bulunan Rusya Başbakanı Vladimir Putin, 412 bin kişinin Rusya genelinde elektriksiz kaldığını söyledi. Putin, kötü hava koşulları ile mücadele için Olağanüstü Hal Bakanı Sergey Şoygu'dan tüm ekipmanları harekete geçirmesini istedi.

Domodedova havayolu yönetimi, iptal edilen seferler nedeni ile yolculardan havalimanını boşaltmalarını talep ederken, yolcuların bir kısmı evlerine dönmeyi reddetmişti. Havalimanında tuvalet ve diğer ihtiyaçların karşılanmasının mümkün olmadığını kaydeden yönetim, arızanın onarımı için yoğun çalışmaların sürdüğünü açıklamıştı. Yaşanan sıkıntılar ise en çok trenyolu hattı bulunmayan Domodedova havalimanının kapısında duran taksicilere yaradı. Sıkıntıyı fırsata çevirmek isteyen taksiciler 5-6 kat zam yaparak ücretleri 10 bin rubleye (330 dolar) kadar çıkardı.

Kısmi olarak devam eden kar nedeni ile Moskova'da yaşam olumsuz etkilenmeye devam ediyor. Yetkililer Moskova halkını evlerinde oturmaları konusunda uyarıyor. Moskova bölgesinde 140 binden fazla kişinin elektriksiz kaldığı belirtiliyor. Kopan elektrik hatları nedeni ile tramvay seferleri aksadı. Kırılan ağaçların altında kalan araçlarda maddi hasarlar meydana geldi.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim