• BIST 9046.62
  • Altın 2297.773
  • Dolar 32.3261
  • Euro 35.0684
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 21 °C

Donanma'da 'Koramiral dönemi' başladı

Donanma'da 'Koramiral dönemi' başladı
Deniz Kuvvetleri Komutanı olması beklenirken emekliliğini isteyen Donanma Komutanı Oramiral Nusret Güner’in yerine asaleten atanan Koramiral Bülent Bostanoğlu dün görevine başladı.

Deniz Kuvvetleri Komutanı olması beklenirken emekliliğini isteyen Donanma Komutanı Oramiral Nusret Güner’in yerine asaleten atanan Koramiral Bülent Bostanoğlu dün görevine başladı. Böylece Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’nın tarihinde ilk kez bir Koramiral, Donanma Komutanı oldu.

Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Murat Bilgel’in görev süresi uzatılmadığı taktirde, Kuzey Deniz Saha Komutanı Koramiral Bülent Bostanoğlu 30 Ağustos 2013 tarihinde Oramiral olacak ve doğrudan Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’na getirilebilecek.

Bülent Bostanoğlu’ndan boşalan ve teamüllere göre koramiraller tarafından komuta edilen Kuzey Deniz Saha Komutanlığı’na ise Tümamiral Serdar Dülger vekaleten atandı.

Deniz Kuvvetleri Komutanlığı teamüllerine göre Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’na 2 yıl Donanma Komutanı olarak görev yapan oramiraller atanıyordu.

13 amiral tutuklu

YAŞ’ın bu yılki toplantısında Deniz Kuvvetlerinde görevli 15 amiralin durumu ele alınacak. Bu isimlerden Koramiral Can Erenoğlu, Tümamiraller Soner Polat ve Semih Çetin, Tuğamiraller Levent Görgeç ve Osman Kayalar’ın, tutuklu oldukları için terfi etmeleri beklenmiyor. Diğer tutuklu amiraller ise şöyle:

Koramiraller Deniz Cora ve Can Erenoğlu, Tümamiraller Soner Polat, Caner Bener, Sinan Ertuğrul, Tuğamiraller Abdullah Gavremoğlu, Levent Görgeç, Can Yıldırım, Şafak Yürekli, Hakan Eraydın, Sadi Ünsal, Okan Kırçiçek ve Osman Kayalar.

www.ulasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim