• BIST 9808.54
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 24 °C
  • Ankara 24 °C

Donanmamızı takip eden kişi yakalandı

Donanmamızı takip eden kişi yakalandı
Magusa Limanı'nda demirli Nataly 1 adlı kuru yük gemisindeki bir kişinin denizde seyreden Türk askeri gemilerinin fotoğraflarını çeken kişinin bir Rus casusu olduğu ortaya çıktı.

Mağusa'da dün yaşanan casusluk olayı, tutuklama ile noktalandı. Sabahın erken saatlerinde Mağusa limanındaki yabancı bir kişinin hareketlerinden şüphelenen polis, bu kişiyi gözledikten sonra harekete geçti.

Nataly 1 adlı kuru yük gemisi Mağusa limanına demir atmıştı. Kıbrıs gazetelerinde yer alan habere göre, gemi çalışanlarından olan Nanec Hikov adındaki bir Rus, denizde seyreden Türk askeri gemilerinin fotoğraflarını çekiyordu.

Nanec Hikov'un hareketlerinde şüphelen polis bu şahsı tutuklayarak fotoğraf makinesine el koydu.

Nanec Hikov tutuklanarak karakola götürüldü ve fotoğraf makinesine el konuldu. Burada yapılan soruşturma ve incelemeler sonucunda, Nanec Hikov'un fotoğraf makinesinden Türk askeri gemilerinin görüntüleri çıktı.

Polis, olayı gerekli yerlere bildirdikten sonra Nanec Hikov tutuklandı.

Dün erken saatlerde tutuklanan ve casusluk yapmasından şüphelenilen Rus gemicinin askeri mahkemeye mi yoksa Mağusa kaza mahkemesine mi çıkarılacağı bilinmiyor.

NE TAŞIYORDU?

Bu arada kuru yük gemisi Nataly Tin polis tarafından arandığı haber verilirken, söz konusu geminin buğday veya sigara getirebileceği üzerinde duruluyor. Yapılan aramalarda ise gemide şüpheli bir şeyin bulunup bulunmadığı bilinmivor. Nataly 1 ve buna benzer ticari gemilerin zaman zaman Mağusa'daki serbest limana geldiği ve buradan yüklerini başka ülkelere taşıdıkları kaydediliyor.

RUS ELÇİLİĞİ

Öte yandan Rus elçiliğinin bir vatandaşının tutuklanmasından haberi olduğu ve KKTC hükümeti nezdinde girişimde bulunacağı belirtiliyor.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim