• BIST 9079.97
  • Altın 2310.506
  • Dolar 32.336
  • Euro 35.0929
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C

Dört liralık akbile 7 yıl hapis istemi

Dört liralık akbile 7 yıl hapis istemi
Metro istasyonunda güvenlik görevlisi olarak çalışan Sinan Y., yolculara kendi akbilinden 4 lira 90 kuruşluk geçiş yaptırdığı için mahkemelik oldu.

Hakkında 7 yıla kadar hapis cezası istenen güvenlik görevlisi, “Amacım zor durumdaki vatandaşlara yardım etmekti” dedi.

İstanbul Esenler Otogarı’ndaki metro istasyonunda 4 kişiyi kendisine ait indirimli kartı ile turnikeden geçirdiği için 7 yıla kadar hapis ve 3 bin güne kadar para cezası istenen Sinan Y. hakim karşısına çıktı. İstanbul 13. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen ilk duruşmada Sinan Y. ve avukatı hazır bulundu. ‘Hizmet nedeniyle güveni kötüye kullanmak’ suçundan yargılanan Sinan Y., İstanbul dışından gelen vatandaşa yardımcı olmak için kendine ait kartıyla geçiş yaptırdığını söyledi. Güvenlik görevlisi, “Kesinlikle suçlamayı kabul etmiyorum. Benim suç kastım yoktur. Amacım o an vatandaşa yardım etmekti. Tam olarak olayı hatırlamıyorum. Tahminim başka bir güvenlik görevlisi kişi ya da kamera görüntülerinden hakkımda tespit yapılıp soruşturma açılmış. Ticari amaçlı hareket etmedim. Şimdiye kadar 3 ya da 4 kişiye bu şekilde yardımcı oldum. Suçsuzum beraatimi istiyorum.” ifadelerini kullandı. Mahkeme dosya eksiklerinin giderilmesi için duruşmayı erteledi.

3 Mart 2013 tarihinde otogardaki metro istasyonunda görevli Sinan Y.’nin, şehir dışından İstanbul’a gelen ve nereden jeton alacağını bilemeyen bazı vatandaşlara kendisine ait indirimli kart ile geçiş yaptırdığı iddia edilmişti. Bunun üzerine araştırma yapan İstanbul Ulaşım AŞ, Sinan Y.’nin bu şekilde 4 vatandaşı kendi kartı ile turnikeden geçirdiğini ileri sürerek, usulsüz geçişlerle şirketin tam 4 lira 90 kuruş zarara uğradığını ileri sürmüştü. İstanbul Ulaşım AŞ avukatları Sinan Y. hakkında savcılığa şikayette bulundu ve hakkında İstanbul Cumhuriyet Savcılığı’nca iddianame hazırlandı.

www.ulasimonline.com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim