• BIST 9645.02
  • Altın 2429.254
  • Dolar 32.552
  • Euro 34.8813
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 23 °C

Doruk 215LE Konya halkını taşıyacak

Doruk 215LE Konya halkını taşıyacak
Konya Büyükşehir Belediyesi toplu taşımada Otokar’ın Doruk 215LE otobüslerini kullanacak. Toplamda 30 adet Doruk 215LE, Konya Büyükşehir Belediyesi’ne 17 Mayıs 2011, Salı günü yapılan törenle teslim edildi.

Otokar Doruk 215LE Konya halkını taşıyacak

Konya Büyükşehir Belediyesi toplu taşımada Otokar’ın Doruk 215LE otobüslerini kullanacak. Toplamda 30 adet Doruk 215LE, Konya Büyükşehir Belediyesi’ne 17 Mayıs 2011, Salı günü yapılan törenle teslim edildi.

Koç Topluluğu şirketlerinden Otokar’ın, Türk tasarımı ve üretimi olan 9 metrelik otobüsü Doruk 215LE, Konya’daki tramvay sistemini tamamlayan hatlarda kullanılacak. Çağdaş ve modern yolculuk sunması nedeniyle büyük beğeni toplayan Otokar Doruk 215LE, Konya’daki tramvay hatlarını dikey hatlardan besleme amacıyla kullanılacak.

Konya Büyükşehir Belediyesi’ne teslim edilen 30 adet Doruk 215LE, 17 Mayıs 2011, Salı günü Mevlana Kültür Merkezi’nde düzenlenen törenle hizmete alındı. Törene Konya Büyükşehir Belediyesi’nden Belediye Başkanı Tahir Akyürek ve Genel Sekreter Haşmet Okur ve Otokar’dan Kamu Satışları Birim Yöneticisi İhsan Kars katıldılar. Törende Otokar tarafından Başkan Tahir Akyürek ve Genel Sekreter Haşmet Okur’a plaket verildi.

Konya Belediye Başkanı Tahir Akyürek, hizmete soktukları Doruk 215LE araçların özellikle az yakıt yakması nedeniyle ekonomilerine katkı sağlayacaklarına inandıklarını belirterek uzun araştırmalar sonucu Otokar araçlarını tercih ettiklerini söyledi. Akyürek, engelliler ve yaşlıların kullanımına uygun alçak tabanlı, yana yatma ve ekstra ısıtma özelliklerine sahip araçlardan oldukça memnun olduklarını belirtti.

Tasarım ödüllü Doruk 215LE araçlarının birçok belediyede her geçen gün daha fazla tercih edilir hale geldiğini belirten Otokar Kamu Satışları Birim Yöneticisi İhsan Kars, “Otokar olarak geniş ürün yelpazemiz sayesinde yerel yönetimlere en uygun toplu taşıma çözümlerini sunuyoruz. Türkiye ve Avrupa’da belediyelerin güncel ihtiyaçlarına 6 metreden 12 metreye kadar olan otobüslerimiz ile cevap veriyoruz.

Konya Büyükşehir Belediyesi için orta boy sınıfta yer alan Doruk 215LE araçlarımız, yolcu yoğunluğunun az olduğu saatlerde, düşük işletme maliyetleri ile büyük otobüslere ideal bir alternatif oldu. Engelli yolcu taşıma imkanı, modern tasarımı ve yolcu konforu ile halkın da beğenisini kazanan araçlarımızın Konya toplu taşımasında kullanılacak olması bizim için çok gurur verici. Yeni araçların Konya halkına hayırlı olmasını temenni ediyoruz.” diye konuştu.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim