• BIST 9090.36
  • Altın 2325.019
  • Dolar 32.3697
  • Euro 34.9682
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 16 °C

DP World liman yatırımlarıyla ilk üçe girdi

DP World liman yatırımlarıyla ilk üçe girdi
Dubai merkezli liman işletmecisi DP World'ün 2006-2009 yılları arasında dünyanın farklı yerlerindeki liman işletme projelerine 1.91 milyar dolarlık yatırım yaptığı bildirildi.

DP World liman yatırımlarıyla ilk üçe girdi

Dubai merkezli liman işletmecisi DP World'ün 2006-2009 yılları arasında dünyanın farklı yerlerindeki liman işletme projelerine 1.91 milyar dolarlık yatırım yaptığı bildirildi. Bu yatırımlarla Dubai hükümetine ait firma, dünyanın üçüncü en büyük özel deniz limanı yatırımcısı oldu.

İngiltere merkezli uluslararası liman hukuk firması Holman Fenwick Willan (HFW), DPWorld'ün Surinam'daki iki liman firmasının çoğunluk hissesini satın almaya karar vermesiyle ilgili değerlendirmede bulundu. Firma, 2006-2009 yılları arasındaki 1.91 milyar dolarlık yatırımla DP World'ün dünyada ilk üçe girmeyi başardığını kaydetti.

GÜNEY AMERİKA İLGİSİ

Güney Amerika'daki varlığını artırmayı hedefleyen DP World yakın zamanda Integra Port Services ve Suriname Port Services firmalarının çoğunluk hisselerini alacağını açıkladı fakat ne kadar ödeyeceğine dair bilgi vermedi.

Rapora göre, DP World'ün bu yılın üçüncü çeyreğinde anlaşmaya varması bekleniyor. Anlaşma ile DP World, Surinam'ın başkenti Paramaribo'daki iki limanda idari hizmet verecek. Dubai merkezli firma halen Callao (Peru) ve Buenos Aires (Arjantin)'te konteyner terminalleri işletiyor ve Santos (Brezilya)'ta bir terminal inşa ediyor.

DP World'ün 31 ülkede işlettiği 49 ve inşa ettiği ya da geliştirdiği dokuz terminali bulunuyor. Geçen yıl firmanın terminallerinden 50 milyon TEU (20'lik konteyner birimi) geçerken Hindistan, Çin ve Ortadoğu'daki yeni projelerle kapasitenin 2020 yılına kadar 92 milyon konteynere çıkması bekleniyor. Çalıştırdığı işçi sayısı 30 bini aşan DP World'ün çoğunluğu Dubai World'e ait. Firma 2006'da o zamanlar dünyanın dördüncü en büyük liman işletmecisi İngiliz Peninsular and Oriental Steam Navigation Company (P&O)'yu 7 milyar dolara satın almıştı.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim