• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 23 °C

Dr. Kpt. Barış Tozar görevi devraldı

Dr. Kpt. Barış Tozar görevi devraldı
Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı’nda son atamalarla Deniz Ticareti Genel Müdürü olan Dr. Kpt. Barış Tozar görevi Mehdi Gönülalçak’tan teslim aldı.

DENİZDE HEYACAN YENİDEN BAŞLIYOR

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı’nda son atamalarla Deniz Ticareti Genel Müdürü olan Doktor Barış Tozar görevi Mehdi Gönülalçak’tan teslim aldı.

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı’nda yapılan devir teslim töreninde duygusal anlar yaşandı. 2005 yılından beri Deniz Ticareti Genel Müdürlüğü görevini yürüten Mehdi Gönülalçak selefi Kaptan Barış Tozar’ı kapıda karşıladı. Koltuğunu Tozar’a bırakan Gönülalçak devir teslimde şunları söyledi:

“19 yılı aşkın deniz hayatımdan sonra Mayıs 2003 tarihinde atandığım Bandırma Liman Başkanlığı ile Denizcilik Müsteşarlığında başladığım idari görevime Deniz Ulaştırması Genel Müdürlüğünde Daire Başkanlığı ve Genel Müdür Yardımcılığı görevlerinden sonra Aralık 2005 tarihinde atandığım Deniz Ticareti Genel Müdürlüğü görevimi bugün itibariyle değerli kardeşim Doktor Kaptan Barış Tozar’a devrediyorum.

Sayın Bakanımız Binali Yıldırım’ın önderliğinde, Sayın Müsteşarımız İsmet Yılmaz liderliğinde denizcilikte kurulan ekip ile 2003 yılından itibaren yapılan proje, program ve çalışmalar neticesinde; camiamızın genelinde sıkça dillendirildiği gibi 2003-2008 yılları arasında denizcilik altın yıllarını yaşamıştır. Bu dönemde güzel projelere imza atılmış ve birçok yeni uygulamalarla iş ve işlemler kolaylaştırılarak sektörümüzün önü açılmıştır. Ancak 2008 yılında yaşanan küresel krizden denizcilik sektörümüz bir hayli etkilenmiştir. Çünkü dünya ticaretinin yaklaşık yüzde 90’ı denizyolu ile yapılmaktadır. Dünya ticaretindeki bu denli yüksek düzeydeki daralma denizyolu taşımacılığını aynı düzeyde etkilemiştir. Denizyolu taşımacılığındaki bu sıkıntı da gemi inşa ve gemi yan sanayisini olumsuz etkileyerek denizcilik sektöründeki krizi daha da derinleştirmiştir. Denizcilik sektöründeki güzel günlerin ardından dışımızda gelişip derinleşerek bizleri de etkileyen bu olumsuz durum topyekûn hepimizi üzmüştür.

Krizin yaşandığı ilk dönemde sektöre destek olmak amacıyla hükümetimizce bazı tedbirler alınmış olup bunların başında tersanelerde inşası yarım kalmış gemilerin tamamlanabilmesi için Kredi Garanti Fonunun devreye sokulması gelmektedir. Hükümetimizce açıklanan son teşvik sistemi ile sektörümüzün bir nebze olsun nefes alarak toparlanmasını ve tekrardan altın yılların yaşanmasını temenni ediyorum” dedi.

Gönülalçak, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı’nın yeniden yapılanması kapsamında, 6 yılı aşkın süredir yürüttüğü görevi Dr. Kpt. Barış Tozar’a gönül rahatlığı ile teslim ettiğini söyledi ve 6 yıl boyunca kendisi ile birlikte olan çalışma arkadaşlarına teşekkür etti. Gönülalçak kendisine verilecek her türlü görevi yapmaya hazır olduğunu da söyledi. Gönülalçak Deniz Ticareti Genel Müdürü olarak atanan Kaptan Barış Tozar’a da yeni görevinde başarılar diledi.

Görevi Mehdi Gönülalçaktan devralan Dr. Kpt Barış Tozar ise; “Bir ordino ile geldikleri deniz ticareti gemisinde bayrağı en iyi şekilde taşımak niyeti içinde olduklarını ve tüm personelle birlikte bir ekip ruhu içinde Sayın Bakanın verdiği bu görevi layıkıyla yapabilmek için ellerinden geleni yapacaklarını söyledi. Dr.Tozar Mehdi Gönülalçak ve ekibine yaptıkları başarılı çalışmalar dolayısıyla teşekkür ederek bir çiçek sundu .

TRACECA Ulusal Sekreterliği görevini de, Deniz Ticareti Genel Müdürlüğü görevi ile birlikte yürütecek olan Kaptan Barış Tozar, yeni Genel Müdür Yardımcıları Mustafa Azman ve Cemil Acar ile birlikte Deniz Ticareti Genel Müdürlüğünü gezerek personelle teker teker tanıştı. Ve yeni makamına oturdu.

baris.20120614131809.jpg

baris1.20120614131820.jpg

baris2.20120614131829.jpg

baris3.20120614131838.jpg

baris4.20120614131859.jpg

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim