• BIST 9079.97
  • Altın 2306.942
  • Dolar 32.3164
  • Euro 35.0238
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 17 °C

Dr. Kpt. Barış Tozar görevinden ayrıldı

Dr. Kpt. Barış Tozar görevinden ayrıldı
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, Deniz Ticareti Genel Müdürü Dr. Kpt. Barış Tozar, sağlık sorunları nedeniyle Genel Müdürlük görevinden ayrıldı.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, Deniz Ticareti Genel Müdürü Dr. Kpt. Barış Tozar, Genel Müdürlük görevinden ayrıldı.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığına bağlı birimlerinde, Ulusal Sekreterlik, Müşavirlik, Genel Müdürlük, Müsteşar Yardımcısı olarak 12 yıldır görev yapan Dr. Kpt. Barış Tozar, bir çok ilklere imza attı. Türk Boğazları Gemi Trafik Hizmetleri Merkezi'nin açılışında büyük emeği olan Kaptan Barış Tozar, Deniz Ticareti Genel Müdürlüğü görevindeyken, 50 yıldır yapılamayan Türk P&I kurulmasını sağladı.

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü ve Kara Ulaştırma Genel Müdürlüğü'nün kuruluş kanunlarının hazırlanmasında aktif görev alan Dr. Kpt. Barış Tozar, Kıyı Emniyeti ve Gemi Kurtarma İşletmeleri Genel Müdürlüğü döneminde, Ukrayna Ulusal Meclisi ve Bulgaristan Meclisi tarafından Türk karasularında yaptığı başarılı can ve mal kurtarma operasyonlarından dolayı Onur Belgesi ile taltif edildi.

Türk Denizcilik sektöründe GREEN PORT Projesini (Yeşil Liman Projesi) hizmete sokan Kpt. Dr. Barış Tozar, Birleşmiş Milletler Denizcilik Örgütü tarafından 2013 yılının En Önemli Proje dalında yer alan, ENGELSİZ DENİZLER PROJESİ'ni hayata geçirdi.

Dr. Kpt. Barış TOZAR Kimdir?

1969'da Denizli'de doğdu. 1990 yılında İTÜ Denizcilik Yüksekokulu (Denizcilik Fakültesi) Güverte bölümünden mezun oldu. 1990-1996 yılları arasında Deniz Ticaret Filosu'nda zabit ve gemi kaptanı olarak görev yaptı. 1996 yılından beri İTÜ Denizcilik Fakültesinde öğretim görevlisi olarak çalışmaktadır. Tankercilik, denizde acil durumlara müdahale, ileri yangınla mücadele, deniz simülatörleri ve VTS üzerine Japonya, Amerika, İngiltere, Hollanda ve Avustralya’da uluslararası kurslara katılan Barış Tozar, İTÜ'de sürekli eğitim merkezi ve simülatörler genel sekreterliği görevinde bulundu.

30 Ekim 2002'de Ulaştırma Bakanlığı TRACECA Ulusal Sekreteri olarak atanan Barış TOZAR, İstanbul Üniversitesi Deniz Ulaştırma İşletme Anabilim Dalı'nda uluslararası güvenlik yönetimi entegrasyonu üzerine yüksek lisansını tamamladı. Aynı üniversite de Dar Suyollarında Gemi Trafik Yönetimi modeli üzerine doktora çalışmasını tamamladı. Dr. Kpt. Barış TOZAR 12 Eylül 2003 tarihinden itibaren Kıyı Emniyeti ve Gemi Kurtarma İşletmeleri Genel Müdürü Olarak atandı. 30 Ocak 2005 tarihinde Ulaştırma Bakanlığı Müsteşar Yardımcılığı atanan Dr. Kpt. Barış Tozar, sağlık sorunları nedeniyle Ekim-2006'da affını isteyerek Bakanlık Müşavirliği ve TRACECA Ulusal Sekreterliği görevine devam etti. Haziran 2012’de Deniz Ticareti Genel Müdürlüğü’ne getirilen. Barış Tozar evli ve 2 çocuk babasıdır.
BARIŞ TOZAR'IN denizcilik konusunda yazdığı 4 adet kitabı bulunuyor.
- Gemicinin Kılavuzu
- Temel Denizcilik ve Denizde Güvenlik
- Standart Denizcilik Seyir Sözlüğü
- Standart Denizcilik Haberleşme Kalıpları

Haber: Recep CANPOLAT - Deniz Haber Ajansı

www.ulasimonline.com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim