• BIST 9145.67
  • Altın 2324.383
  • Dolar 32.358
  • Euro 34.9476
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 14 °C

DTGM, ‘Denizde Engelleri’ kaldırıyor

DTGM, ‘Denizde Engelleri’ kaldırıyor
Deniz Ticareti Genel Müdürlüğü “Engelsiz Denizler” projesini hayata geçirmeye hazırlanıyor.

 

Ulaştırma modları içerisinde hak ettiği yere son zamanlarda geliştirilen ve uygulanan politikalar ile gelmeye başlayan denizyolu taşımacılığına Deniz Ticareti Genel Müdürlüğü birçok proje ile katkı sağlamaya başladı.
 
Bu projelerden biri engelli vatandaşlarımıza büyük kolaylık sağlayacak olan “Engelsiz Denizler” projesi.
 
Bu proje, Deniz Ticareti Genel Müdürlüğü tarafından denizyolunu tercih eden engelli yolculara direkt olarak hizmet verentesis / İşletme / Kurum / kuruluşların bu konuda gerekli tedbirleri almaları, bu yolcuların mağdur edilmemesi ve verilen hizmetlere ilişkin olarak yolculara gerekli tüm kolaylığın sağlanarak, bu yolcuların diğer yolcularla eşit şartlarda seyahat edebilmesine yönelik imkanların, herhangi bir ek ücret talebinde bulunulmaksızın yerine getirilmesini amaçlanıyor.
 
Deniz Ticareti Genel Müdürü Dr. Barış Tozar proje ile ilgili olarak şunları söyledi: “Denizyolu taşımacılığı sunduğu avantaj ve konfor nedeniyle birçok vatandaşımızın öncelikli ulaşım tercihi olması, yolcu taşımacılığı için kullanılan iskele ve deniz araçlarının güvenli ve sağlıklı bir şekilde hizmet vermesini kaçınılmaz kılmaktadır. Özelikle, denizyolu taşımacılığını seçen yolcular arasında engelli veya hareket kabiliyeti kısıtlı yolcuların deniz araçlarını güvenli ve sağlıklı bir şekilde ulaşması ve kullanması yönünde gerekli tedbirlerin alınması daha da önem kazanmıştır. “
 
Dr. Tozar, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım’ın “denizlerimizdeki engelleri kaldırın!” talimatı ile bu projeye başladıklarını ve ilk olarak engelli vatandaşlarımızın denizyolunu kullanmada ne gibi sorunlarla karşılaştıklarına dair bir çalışma yaptıklarını ifade etti.
 
Dr. Tozar konuşmasını şöyle sürdürdü: “Yaptığımız araştırmalar sonucunda engelli vatandaşlarımız için en büyük probleminin, liman ve iskeleden tercih ettikleri gemiye ulaşımı ile seyahat sonundan gemilere giriş ve çıkışları olduğunu tespit ettik. Bu sorunu aşabilmek  için yurt çapında tüm yolcu limanı ve iskelelerin, engelli vatandaşlarımızın sağlıklı ve güvenli bir biçimde kullanımını teminen idaremizce yapılacak düzenlemeler çerçevesinde hizmet vermesi sonucuna vardık.”
 
Engelli vatandaşlarımızın denizyolu ulaşımını kullanmaları esnasında yaşadığı sıkıntıların üstesinden gelebilmeleri ve işletmelerin belirli standartlar çerçevesinde  hizmet vermelerini sağlamak için İdare tarafından belirlenen şartları yerine getiren liman ve iskelelere “Engelsiz Denizler” unvanı ile “Engelsiz Denizler” logo’su kullanım izni verilecek.
 
www.UlasimOnline.Com
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim