• BIST 9645.02
  • Altın 2429.254
  • Dolar 32.552
  • Euro 34.8813
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 18 °C

DTGM'den Denizcilik Anlaşması çalışması

DTGM'den Denizcilik Anlaşması çalışması
Polonyalı bir heyet ile Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı yetkilileri taslak Denizcilik Anlaşmasını nihai hale getirmek üzerinde çalıştı.

Polonya Ulaştırma, İnşa ve Denizcilik Ekonomisi Bakanlığı yetkililerinden oluşan bir heyet ile Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı yetkilileri 13-14 Aralık 2012 tarihlerinde Ankara’da taslak Denizcilik Anlaşmasını nihai hale getirmek üzerinde çalıştı.

Türkiye-Polonya Denizcilik Anlaşması üzerindeki çalışmalar geçtiğimiz Mayıs ayında Varşova’da başlatılmıştı. 2013 yılı ortalarında söz konusu Anlaşmanın her iki ülkenin Ulaştırma Bakanları arasında imzalanması öngörülüyor.

Deniz Ticareti Genel Müdürü Vekili Dr. Kpt. Barış TozarR, yaptığı açıklamada özellikle ülkemiz ile Polonya arasında imzalanacak olan Denizcilik Anlaşmasının iki ülke arasındaki deniz ticaretinin artması ve kolaylaştırılması; deniz çevresinin korunması, gemi belgelerinin ve gemi adamı belgelerinin karşılıklı tanınması, deniz emniyetinde işbirliği sağlanması konularında her iki ülkeye katkıda bulunacağını bildirdi.

Deniz Ticareti Genel Müdürü Vekili Dr. Tozar’ın makamında kabul ettiği Polonya heyeti  (Monika NIEMIEC – BUTRYN-Genel Müdür Yrd., Alicja NOWAK - Dış İlişkiler Baş Uzmanı,  Norbert PĘDZICH- Sınır Muhafaza Komutanlığı Hukuk Bürosu,  Piotr DOLATA- Anlaşmalar Dairesi Başkanı,  Joanna SZTUBERT- Polonya Büyükelçiliği II.Katip) ile yapılan özel toplantıda Türk limanları ile Polonya limanları arasında kardeş liman ilişkisi kurulması, denizcilik eğitimi, gemi inşa ve bakım-onarım konularında işbirliği alanları ele alındı.

Ziyaret sırasında görüşülen tüm konular toplantı zaptına derç edildi.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim