• BIST 9094.06
  • Altın 2324.48
  • Dolar 32.3555
  • Euro 34.9625
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 20 °C

DTGM'ye Sorumluluk Sigortası Teşekkürü

DTGM'ye Sorumluluk Sigortası Teşekkürü
Turizm bölgelerinde günü birlik tur teknelerini etkileyen "Sorumluluk Sigortası" sorunu Deniz Ticareti Genel Müdürü Kaptan Dr. Barış Tozar’ın girişimleriyle çözüldü.

İMEAK Deniz Ticaret Odası, Sorumluluk Sigortası sorununu çözen kuruluşlara teşekkür etti

Turizm bölgelerinde günü birlik tur teknelerini etkileyen "Sorumluluk Sigortası" sorunu Deniz TicaretiGenel Müdürü Kaptan Dr. Barış Tozar’ın girişimleriyle çözüldü.

İMEAK Deniz Ticaret Odası bu sorunun çözülmesi ve  turizm sezonu öncesi mağduriyetin giderilmesi için çalışan kurum ve kuruluşlara bir bildiri yayımlayarak teşekkür etti. İMEAK Deniz Ticaret Odası tarafından yayımlanan bildiride şöyle denildi:

"12 yolcudan fazla yolcu  taşıyan tüm yolcu gemilerinin yolcu başına sigorta teminat  tavan sorumluluğu 250 bin SDR (yaklaşık 400 bin dolar) olarak belirlenmesinden doğan sıkıntı  giderildi.

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı tarafından  liman başkanlıklarına gönderilen genelgede, Türk Ticaret Kanununa göre;¨Tonaj sınırlamasına yer vermeksizin 12 yolcudan fazla yolcu taşıyan tüm yolcu gemileri yolcu başına tavan sorumluluğu 250.000 SDR olmak üzere yolcu taşımacılığa ilişkin sorumluluk sigortasını gemi üzerinde bulundurmakla yükümlü kılındı.

Ancak aynı yazıda; Hazine Müsteşarlığı Sigortacılık Genel Müdürlüğü’nden alınan bir yazıya atfen Sigortacılık Genel Müdürlüğü tarafından yayınlanacak olan yeni deniz yolu yolcu taşımacılığı zorunlu mali sorumluluk sigortası tarife ve talimatı yürürlüğe girene kadar mevcut tarife ve talimatın uygulanmasına devam edileceği belirtilmektedir.

Sorunun ivedilikle ele alınarak geçici de olsa çözümlenmesi  için süratle reaksiyon gösteren  Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı’na,  Denizcilikten Sorumlu Müsteşar Yardımcılığına, Deniz Ticareti Genel Müdürlüğü’ne ve Hazine Müsteşarlığı Sigortacılık Genel Müdürlüğüne sektör adına teşekkür ederiz”

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim