• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 23 °C

DTO Antalya belediyeden destek istiyor

DTO Antalya belediyeden destek istiyor
Deniz Ticaret Odası (DTO) Antalya Şubesi Başkanı Ahmet Erol, bölge denizciliğinin daha da gelişmesi için belediyelerin denizciliğe daha fazla ilgi göstermesini arzu ettiklerini bildirdi.

 

Deniz Ticaret Odası (DTO) Antalya Şubesi Başkanı Ahmet Erol, bölge denizciliğinin daha da gelişmesi için belediyelerin denizciliğe daha fazla ilgi göstermesini arzu ettiklerini bildirdi.

DTO Antalya Şubesi Ağustos ayı toplantısı yapıldı. Toplantıda, DTO şubesinin kendi binasına kavuşması için yer arama çalışmaları, denizcilik sektörünün sorunları ve 2013-2017 dönemi hedefleri görüşüldü.

Meclis toplantı salonunda yapılan toplantıda konuşan DTO Antalya Şubesi Meclis Başkanı Serdar Göksel, yeni dönemde bölge denizcilik sorunlarının çözümü konusunda yeni çalışmalar gerçekleştireceklerini söyledi.

Antalya denizcilik sektörü açısından çok önemli bir proje olan Manavgat Yat Yapım ve Çekek Yeri Projesi'nin hızlandırılması gerektiğini ifade eden Göksel, ''Manavgat Yat Yapım ve Çekek Yeri'nin ihtisas bölgesi olmasını bekliyoruz. Burası ihtisas bölgesi olursa ülke denizcilik sektörüne çok önemli katkı sağlayacaktır. DTO şubesinin 2009-2013 dönemi için koyduğu hedeflerin yüzde 80'i başarıyla gerçekleştirildi. Eylül ayından itibaren bölgemizdeki denizcilik sorunlarının çözümü için yeni çalışmalar gerçekleştireceğiz'' dedi.
DTO Antalya Şubesi Başkanı Ahmet Erol da meclis üyelerine ağustos ayında gerçekleştirdikleri faaliyetler hakkında bilgi verdi. Erol, 2013-2017 dönemi hedeflerini belirlemek için çalışmalara başladıklarını vurgulayarak, turizmin önemli bölümünün denizde gerçekleştirildiğini kaydetti.

Kentteki belediyelerin denizciliğe daha fazla ilgi göstermeleri gerektiğini vurgulayan Erol, şöyle konuştu: ''Elbette belediyelerimizin denizcilikle ilgili çalışmaları var. Denizciği geliştirmemiz ve korumamız gerekir. Bölge denizciliğinin daha da gelişmesi için belediyelerin denizciliğe daha fazla ilgi göstermelerini arzu ediyoruz. Denizcilik sektörünün lokomotifi olmak istiyoruz.''

Antalya Vali Yardımcısı Recep Yüksel'e Manavgat Yat Yapım ve Çekek Yeri projesiyle ilgili bilgi verdiklerini de anlatan Erol, ''Projeye çok geniş bakılmasını istiyoruz. Yerli ve yabancı yatırımcılara dönük olarak ihtisas bölgesi olmasını bekliyoruz. Antalya Valiliği de Manavgat'a hız kazandırmak istiyor'' dedi.

Erol, Antalya'da denizcilik sektörünün sürekli geliştiğini, oda üye sayısının bin 200'e ulaştığını kaydetti.

 
www.UlasimOnline.Com
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim