• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 22 °C

DTO, armatörleri Abhazya için uyardı

DTO, armatörleri Abhazya için uyardı
Gemicilik Çalışma Grubu’nun Beşinci Toplantısı 25-27 Temmuz 2011 tarihleri arasında Gürcistan’ın Batum şehrinde düzenlendi.

DTO, armatörleri Abhazya için uyardı

Gemicilik Çalışma Grubu’nun Beşinci Toplantısı 25-27 Temmuz 2011 tarihleri arasında Gürcistan’ın Batum şehrinde düzenlendi. Toplantıda , Gürcistan tarafının, Poti veya Batum limanları açıklarında belirlenen yerlerde ticaret gemilerinin demirletilerek kontrol edilmesi ve sorgulanması yönünde gemi donatanları ve işletmecilerine çok fazla yük getirecek taleplerinde ısrarlarını sürdürmesi sonucu müzakerelerin tıkandığı ve bu durumun ilgili başkentlerde ilave talimat için siyasi otoriteye sunulması konusunda anlaşmaya varıldı.

Deniz Ticaret Odası’nın internet sitesinde duyurduğu açıklamada; halen sürmekte olan müzakereler sonlanana kadar, Abhazya Bölgesi’ne sefer planlayan veya gerçekleştirmiş bulunan armatör ve işletmecilerin bu seferlere katılan gemileri ile gemi adamlarının Gürcü limanlarına uğradıkları takdirde gemilerin tutulması, personelin tutuklanması gibi olaylar ile karşılaşmaları ihtimalinin yüksek olduğu bildirildi.

Bu kapsamda, bölgede seyir yapan veya yapacak olan Türk bayraklı/sahipli ticaret gemilerinin mutlak surette AIS cihazları da dahil olmak üzere muhabere sistemlerini çalışır vaziyette bulundurmaları ve gelişen durumlara karşı Denizcilik Müsteşarlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığı başta olmak üzere ilgili makamları ve DTO’yu bilgilendirmeleri istendi.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim