• BIST 9079.97
  • Altın 2307.771
  • Dolar 32.3049
  • Euro 35.0354
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 14 °C

DTO: İşten çıkarılmasının husumeti var

DTO: İşten çıkarılmasının husumeti var
Deniz Ticaret Odası, (DTO) Ergenekon Davası kapsamında tanıklık eden Serhat İnce'nin 9 yıl önce işten çıkarılmanın husumeti içerisinde yalan beyanlarda bulunduğunu açıkladı.

Deniz Ticaret Odası, (DTO) Ergenekon Davası kapsamında tanıklık eden Serhat İnce'nin 2003 yılında işten çıkarılmanın husumeti içerisinde yalan beyanlarda bulunduğunu açıkladı.

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen Ergenekon Davası'nda "tanık' sıfatıyla ifade veren Serhat İnce'nin iddialarının ardından yazılı bir açıklama yayınlayan Deniz Ticaret Odası, adı geçen şahsın bir dönem Deniz Ticaret Odası’nda çalıştığını ancak 9 yıl önce işten çıkarıldığını ve bu şahsın kin ve husumet duyguları ile hareket ettiği belirtti.  Deniz Ticaret Odası  iddiaların temeli olmayan ve mesnetsiz açıklamalar olduğunu belirterek iddialara yazılı bir açıklama ile yanıt verdi. Açıklamada, "Altını çizerek belirtmek isteriz ki gerek denizde gerekse karada, eksikliği hissedilen yetişmiş kalifiye personel ihtiyacının bir kısmı Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'ndan emekli olmuş ve ayrılmış bulananlardan kadrolu ve bordrolu olarak istihdam etmek suretiyle karşıladığımız bir gerçektir" denildi.

İşe alınan şahısların uzun yıllardan beri zabitan (kaptan, baş makinist, telsiz operatörü) olarak istihdam edildiğinin belirtildiği açıklamada, karada işe alınan kişilerin bilgi ve tecrübelerinden yararlanıldığı kaydedildi. Serhat İnce'nin iddialarına cevap vermekten dolayı hicap duyulduğunun ifade edildiği açıklamada, "Söz konusu yalan iddianın yegane sebebinin, işten çıkarılmış olmasının yarattığı husumet ve kin duyguları olduğunu düşünüyoruz. Asılsız ve mesnetsiz iddiaların sahibi olan şahsın 9 yıl önce Deniz Ticaret Odası ile ilişkisi kesilmiş olup, halen aleyhine kuruluşumuz tarafından açılmış olan dava bulunmaktadır" değerlendirmesinde bulunuldu.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim