• BIST 9645.02
  • Altın 2429.254
  • Dolar 32.552
  • Euro 34.8813
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 25 °C

DTO İzmir Şubesi Meclis toplantısı yapıldı

DTO İzmir Şubesi Meclis toplantısı yapıldı
Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi'nin meclis toplantısına katılan TCDD İzmir Liman İşletmesi Müdürü Turan Yalçın, İzmir Limanı'nın Rehabilitasyonu konusunda yapılan çalışmaları değerlendirdi.

Türkiye, denizcilik sektöründe önemli başarılara imza attı

Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi'nin meclis toplantısına katılan TCDD İzmir Liman İşletmesi Müdürü Turan Yalçın, İzmir Limanı'nın Rehabilitasyonu konusunda yapılan çalışmaları değerlendirdi.

Yalçın, konteynerler için kullanılacak olan ambarların yıkılmasıyla ilgili sit kurulunun olumlu kararının dün kendilerine ulaştığını belirterek, ambarların yıkılmasıyla ilgili ihale gerçekleştireceklerini söyledi. Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'ın katılımıyla 20 Haziran'da toplantı gerçekleştirildiğini ve limanın rehabilitasyonuna yönelik çalışmalarla ilgili bir dizi kararın alındığını anlatan Yalçın, limanın 'yolcu limanı' ve 'yük limanı' olarak faaliyet göstermesi için yapılandırılacağını belirtti.

Çalışmalardaki bütün ağırlığı konteynerlere verdiklerini, limandaki sıkışıklıktan dolayı konteynerlerle ilgili çeşitli zararların da yaşandığına dikkati çeken Yalçın, 2 tane daha vinç alarak, vinç sayısını ikiye katlayacaklarını dile getirdi. 30-40 yıl öncenin şartlarına göre, genel kargo için yapılmış ambarların bulunduğunu, buranın yıkılmasıyla ilgili bir dizi yazışmanın ardından Anıtlar Kurulu'ndan karar çıktığını ifade eden Yalçın, 'Sit kurulundan liman içerisindeki ambarların yıkılmasıyla ilgili problem kalmadığına yönelik karar çıktı. Ambarın şimdi yıkılması ihalesi yapılacak. Bu konunun da takipçisiyiz' dedi. Yalçın, İzmir Limanı'na daha büyük gemilerin gelebilmesi için kanal taramasının gerçekleştirilmesi gerektiğini vurguladı.

DTO İZMİR ŞUBE BAŞKANI DOLOGH

DTO İzmir Şube Bakanı Geza Dologh ise, Türkiye'nin dünya piyasalarında mega yat yapımında ismini duyurmaya başladığını belirtti. Türkiye'nin denizcilik sektöründe pek çok alanda önemli başarılara imza attığına dikkati çeken Dologh, '2002 yılında mega yat yapımında dünya altıncısı olan Türkiye, 2008 yılında dünya üçüncülüğüne yükseldi. 5-6 yıl öncesine kadar yabancı şirketleri tercih eden yat sahipleri, günümüzde Türk tersanelerinde yapılan yatları tercih ediyor' dedi.

Türkiye'nin adının çeşitli platformlarda duyurulmasını sağlayan mega yat sektörünün çeşitli sorunlarla karşı karşıya olduğunu savunan Dologh, sorunların başında yer sorununun geldiğini, daha sonra ise çevre ve düşük kaliteli imalatlara yönelinmesi geldiğini anlattı. Dologh, İzmir'de 60 civarında olan yat ve tekne inşaat firmalarının, işlemleri tamamlanmakta olan Çaltıdere bölgesine geçtiklerinde daha rahat çalışma ortamı bulacağını sözlerine ekledi.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim