• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 17 °C

DTO Marmaris'te turizmcileri bilgilendirdi

DTO Marmaris'te turizmcileri bilgilendirdi
Marmaris'te 2012 Turizm sezonu öncesinde deniz turizmi yapan tüm günübirlik tur ve mavi tur tekne işletmecilerinin, gemi acentelerinin ve özel tekne sahiplerinin katıldığı bir toplantı düzenledi.

Marmaris'te 2012 Turizm sezonu öncesinde deniz turizmi yapan tüm günübirlik tur ve mavi tur tekne işletmecilerinin, gemi acentelerinin ve özel tekne sahiplerinin katıldığı bir toplantı düzenledi.

Marmaris Deniz Ticaret Odası tarafından Orca Gemisi'nde yapılan toplantıda deniz turizmi yapan tekne sahipleri sezon öncesi önce yeni uygulamalar hakkında bilgilendirildi. Toplantıya Marmaris Deniz Ticaret Odası, Marmaris Sahil Güvenlik Komutanlığı, Marmaris Liman Başkanlığı, Marmaris Belediyesi, Marmaris Turizm Danışma Müdürlüğü ve Muğla İl Çevre Müdürlüğü yetkilileri katıldı.

Toplantıda Mavi Kart uygulaması, teknelerden katı ve sıvı atık alımı, içki ruhsatları gibi konularda bilgilendirme yapıldı. Teknecilerin şikayet ettiği konuların başında alt yapı eksikliği ve bilgilendirme yapılmadan cezai işlem uygulanması oldu. Soruları cevaplayan yetkililerde kooperatiflerin daha aktif çalışması gerektiğinin altını çizerek, birlik beraberlik olunması halinde sorunların kısa sürede çözüleceğinin mesajını verdiler.

Toplantının ikinci bölümünde teknecilerin soruları ilgili birimlerce cevaplandı. Teknecilerin şikayet ettiği konuların başında alt yapı eksikliği ve bilgilendirme yapılmadan cezai işlem uygulandığı şeklinde oldu.

Toplantıda söz alan Marmaris Çevrecileri Derneği Başkanı Ahmet Kutengin, Muğla Üniversitesi ile işbirliği yaparak Marmaris Körfezinde deniz kirliliği ölçümlerinin yapıldığı kaydetti. Kutengin, ayrıca yapılan bu araştırmaların rapor haline getirilerek ilgili kurum ve kuruluşlara gönderildiğini ancak bu konuda çok az kurum ve kuruluştan konu ile ilgili yanıt geldiğini ifade etti. Kutengin, son olarak 20 Nisan'da bu raporların geniş katılımlı bir toplantı yapılarak bir kez daha kamuoyuna açıklanacağını söyledi.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim