• BIST 9142.4
  • Altın 2325.105
  • Dolar 32.3778
  • Euro 35.0091
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 21 °C

DTO Olağan Meclis toplantısı yapıldı

DTO Olağan Meclis toplantısı yapıldı
Deniz Ticaret Odası Kasım ayı 22. Olağan Meclis Toplantısı gerçekleştirildi. DTO Yönetim Kurulu Başkanı Metin Kalkavan, 2010 yılının dünya genelinde denizcilik açısından iyi geçtiğini söyledi.

DTO Olağan Meclis toplantısı yapıldı

Deniz Ticaret Odası Kasım ayı 22. Olağan Meclis Toplantısı gerçekleştirildi. DTO Yönetim Kurulu Başkanı Metin Kalkavan, 2010 yılının dünya genelinde denizcilik açısından iyi geçtiğini söyledi.

Deniz Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Metin Kalkavan, Meclis Toplantısı’nda Deniz Ticaret Odası’nın Ekim ayı faaliyet raporunu sundu. Kalkavan konuşmasında tersanelerin teşvik belgesi alamadığını, sadece armatörlerin teşvik belgesi aldığını belirterek, “Son çıkan kanunda armatör, gemiyi 5 yıl satamıyor. Buna itiraz etmeliyiz. Geçen yıl yürürlüğe konan teşvik 2010 yılı sonunda bitiyor. Ama çok detaylı bir çalışma olacağını umuyoruz” dedi.

2010 yılının dünya genelinde denizcilik açısından iyi geçtiğini ve genelde beklentilerin üzerinde bir yıl olduğunu ifade eden DTO Yönetim Kurulu Başkanı Metin Kalkavan, “2011’in ilk yarısında büyümede yavaşlama görülse de dünya çok sağlıklı bir büyüme sürecine girdi. Bunu önümüzdeki yıllarda daha iyi göreceğiz. Dayanabildiğiniz kadar dayanın” dedi.

Başbakanlık Denizcilik Müsteşarlığı İstanbul Bölge Müdürü Cemalettin Şevli, Zonguldak Limanı’yla ilgili olarak görüşmelerde bulunduklarını ifade etti. İskenderun’un çok geliştiğini ifade eden İskenderun Deniz Ticaret Odası (DTO) Başkanı Bülent Kavsak, “Bölgemizde yatırım yapacak yatırımcılarımıza verebileceğimiz araziler çok az. Bölgemizde önemli miktarda TSK arazileri var. Bunlar bize göre atıl araziler” diyerek konuyla ilgili olarak DTO ve TSK’nın toplantı yapması gerektiğini belirtti.

Energy Petrol Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Muhtaroğlu, tekne barınma yerinin çok ciddi bir ihtiyaç olduğunu ve herkesin bu ihtiyacı kabul ettiğini söyleyerek barınma yeriyle ilgili sorunları dile getirdi. Batı Karadeniz Deniz Ticaret Odası Başkanı İrfan Erdem ise Batı Karadeniz bölgesi faaliyetleri ve gemi hareketleri hakkında bilgi verdi. Antalya’nın turizmde rekor kırdığını belirten Antalya DTO Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Erol, 10 milyon turisti geçmek üzere olduklarının müjdesini verdi. Nitelik bakımından çok başarılı olunmadığının altını çizen Erol, Antalya’nın denizcilik sektöründe kruvaziyer turizme çok önem vermeye başladığını belirterek Manavgat projesinde de sona gelindiğini açıkladı. Mehmet Mazak ise “Osmanlı’dan Günümüze Kaybolmuş Denizcilik Mesleği İstanbul Mavnaları” adlı kitabının tanıtımını yaptı.

Haber ve Fotoğraflar: Merve KORKMAZ - Deniz Haber Ajansı

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim