• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C

DTO Olağan Meclis Toplantısı yapıldı

DTO Olağan Meclis Toplantısı yapıldı
Deniz Ticaret Odası 26. Olağan meclis toplantısı bugün DTO Meclis salonunda gerçekleştirildi. Toplantının başlangıcında İTÜ Gemi İnşaatı ve Deniz Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali İhsan Aldoğan anısına saygı duruşu yapıldı.

DTO Olağan Meclis Toplantısı yapıldı

Deniz Ticaret Odası 26. Olağan meclis toplantısı bugün DTO Meclis salonunda gerçekleştirildi. Toplantının başlangıcında Şubat ayında hayatını kaybeden İTÜ Gemi İnşaatı ve Deniz Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali İhsan Aldoğan anısına saygı duruşu yapıldı.

Deniz Ticaret Odası Başkanı Metin Kalkavan DTO Aylık faaliyet raporunu sundu. Raporunda Libya’daki tahliyelere değinen Kalkavan, taşıma sırasında DTO’nunda ortağı olduğu Ankara ve Samsun feribotlarını devlete tahsis ettiklerini ifade ederek, orada vatandaşları taşımak için görevlendirildiklerini iletti. Ankara feribotunun İstanbul’a gelmekte olduğunu söyleyen Kalkavan, Samsun feribotunun ise Tunus’tan Mısır’a gideceğini aktardı. Daha sonra Torba Kanunu hakkında bilgi veren Metin Kalkavan, “Torba Yasa'dan neredeyse herkes faydalanabilir. Onun için çok dikkat edilmesi ve bunun değerlendirilmesi lazım.” dedi.

Piyasalar konusunda ise Ortadoğu ve Kuzey Afrika konusuna değinen Kalkavan konuşmasını şu şekilde sürdürdü:

"Petrol fiyatlarına etkisinden dolayı kısa vadede negatif etkisi olacağı kesin ama orta ve uzun vadede bunun rejim değişikliğinin deniz taşımacılığına çok daha pozitif yansıyacağı öngörülüyor. Yatırım ve gelişim açısından herkesin kolay gidip yatırım yapabileceği sistemlere geldiklerinde o bölgelerin kalkınıp büyümesinin çok daha hızlı olacağı düşünülüyor. Sonuçta kısa vadede negatiflik gözükse de orta ve uzun vadede direk olarak deniz taşımacılığına pozitif katkısı olacağı öngörülüyor. Kuzey Afrika ve Ortadoğu’da özellikle kosterciliği doğrudan etkileyen olaylar gelişiyor. Bunun çok kısa zamanda da durulması beklenmiyor"

DTO Yönetim Kurulu Başkanı Mali Danışmanı Veysel Çakır ise Torba Kanunu hakkında bilgi verdi. Çakır, Torba Kanunu’ndan mutla faydalanılması gerektiğine dikkat çekerek, kanunun tüm beklentileri karşılayan iyi niyetli hazırlanmış bir kanun olduğunu söyledi. Prof. Dr. Oral Erdoğan da piyasa gelişmeleri hakkında bir sunum gerçekleştirdi. Sunumunda piyasaları genel gruplandırma başlığı altında toplayan Erdoğan, finansal piyasalar, mal piyasaları ve hizmet piyasalarını anlattı. Ayrıca Türkiye’de kur ve enflasyon gelişimini aktaran Oral Erdoğan, daha sonra denizcilik piyasalarına değindi. Marina Meslek Komitesi Başkanı ve Fethiye Ece Marina’nın sahibi Nejat Ece ise deniz turizmiyle ilgili bir sunum yaptı. Ece, sunumunda yat limanlarındaki gelişmeleri ve deniz turizmindeki 2015 hedeflerine yer verdi.

İMEAK Deniz Ticaret Odası (DTO) Yönetim Kurulu Üyesi ve Deniz Turizmi Temsilcisi Faruk Okuyucu ise yaptığı konuşmada “Yaklaşık 10 yıldan beri her iki yılda bir yapılan toplantıya yatırım yeri konusunu götürmekteyiz. Bu konu 4 yıldır gündemde eylem maddesi. Çok az ilerleme kaydedebildik. Bu sadece deniz turizminin değil denizde yatırım yapacak tüm kıyı tesislerinin ortak sorunu. Gündemde de bu anlamda var. Yarın da yapılacak toplantıya katılacağız. Bu konu yeniden gündemde. Umarım çözülür” diyerek konuşmasını tamamladı.

Haber ve Fotoğraflar: Merve KORKMAZ - İstanbul Haber Ajansı

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim