• BIST 9142.4
  • Altın 2325.069
  • Dolar 32.3676
  • Euro 34.9782
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 21 °C

DTO Olağan Meclis Toplantısı yapıldı

DTO Olağan Meclis Toplantısı yapıldı
Deniz Ticaret Odası Olağan Meclis Toplantısı Deniz Ticaret Odası Meclis Salonu’nda gerçekleştirildi.

DTO Olağan Meclis Toplantısı yapıldı

Deniz Ticaret Odası Olağan Meclis Toplantısı Deniz Ticaret Odası Meclis Salonu’nda gerçekleştirildi.

Toplantıda bir sunum yapan Boğaziçi Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Emre Otay’ın Türkiye’de ve dünyada deniz dibi kaynakları kullanım oranları ve alanları hakkında bilgiler verdi.

Bodrum'a Denizcilik Meslek Yüksekokulu geliyor
Söz alarak kürsüye gelen Deniz Ticaret Odası Bodrum Şubesi Başkanı Gündüz Nalbantoğlu, Bodrum da Denizcilik Meslek Yüksekokulu açılacağı ve 2012-2013 eğitim öğretim yılı içerisinde okula öğrenci alınacağı bilgisini verdi. Okulda yat bakım onarım ve uluslararası yat kaptanlığı bölümlerinden oluşacağını söyleyen Nalbantoğlu, ayrıca Bodrum’un Güllük bölgesinde ro ro taşımacılığı için yatırım yapıldığını ve bu sayede Yunanistan ile yapılması istenen ihracatın gerçekleşeceğini ve Yunan adalarına yapılacak sevkiyatın da buradan sağlanacağı dile getirdi.

Zeyport sıkıntısı çözüldü

DTO Yönetim Kurulu Sayman Üyesi Rıdvan Kartal konuşmasında Zeyport Limanı hakkında yaşanan sıkıntılara değindi. Kartal, limanın 49 yıllık kullanım hakkı için Maliye Bakanlığı’ndan imza alma konusunda sıkıntı çektiklerini ancak bunu Cengiz Kaptanoğlu ile birlikte Bakanlığa ziyaret ederek çözdüklerini söyledi.

Gümrükte sıkıntı var...

DTO Meclis Üyesi Kenan Türkantos, gümrüklerde yasal olmayan olayların yaşandığını dile getirerek, su durum karşısında Gümrük ve Denizcilik Müsteşarlığı arasında bir konsensüs oluşturulduğu ve Müsteşarlık tarafından bir yazı yazıldığını hatırlattı. Kumport Limanı’nın bu yazıyı dikkate almadığını belirten Türkantos, malların konşimentosuz teslim edildiğini ve bu durumun kendilerini zarara uğrattığını ifade etti. Kenan Türkantos ayrıcıa Kumport Limanı hakkında edindiği bilgiye göre Gümrük Müdürlüğü tarafından malın verilmesi için baskı yapıldığını iddia etti.

Bir limanı 5 dakikada çözeriz

DTO Yönetim Kurulu Başkanı Metin Kalkavan konuşmasında Türkiye’de deniz dibi kaynaklarına yeterince önem verilmediğinden yakındı. Kenan Türkantos’a hitaben konuşan Kalkavan, ‘Kenan Bey bizi yanlış tanımış herhalde bizim gücümüz olsa yapardık, bir yanlış yapılmışsa o yanlışın düzeltilmesi için çabalarız’ dedi.

Kalkavan sözlerini şöyle sürdürdü:

‘Konşimento’suz mal teslimi hadisesi çok uzun zamandır üstünde çalıştığımız bir mesele. Bütün limanlarda sorun yaşanıyordu. Herkes için büyük tehlikeydi. Çok uğraştık. Bu sorunu bir limana indirdiyse bunu 5 dakikada çözeriz. Sıkıntı yaşanmaz. Kumport yönetimi ile bunu çözeriz. Bir yanlış anlaşılma var sanırım’

Toplantı Metin Kalkavan’ın Deniz Ticaret Odası Mayıs Ayı faaliyet raporunu sunmasıyla son buldu.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim