• BIST 9524.59
  • Altın 2493.556
  • Dolar 32.539
  • Euro 34.707
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 14 °C

DTO tam kadro Demre ve Kaş'taydı

DTO tam kadro Demre ve Kaş'taydı
Deniz Ticaret Odası (DTO) Antalya Şube Başkanı Ahmet Erol, kruvaziyer turizmin bir bölgede gelişmesinin öncelikle o bölgenin yönetici ve belediye başkanlarının istemesi gerektiğini söyledi.

 

Deniz Ticaret Odası (DTO) Antalya Şube Başkanı Ahmet Erol, kruvaziyer turizmin bir bölgede gelişmesinin öncelikle o bölgenin yönetici ve belediye başkanlarının istemesi gerektiğini söyledi.
 
DTO Antalya Şubesi Yönetim Kurulu ve Yıl Sonu Sektör Değerlendirme Toplantıları Demre ve Kaş ilçelerinde gerçekleştirildi. Toplantılara DTO Şube Başkanı Ahmet Erol, Yönetim Kurulu üyesi Berna Küner ve Serdar Eyiler ile Şube Müdürü Cüneyt Koşu, Demre Deniz Taşıyıcıları Kooperatifi Başkanı Ahmet Çetin, Kaş Denizciler Derneği Başkanı Yaşar Sarıca, Kaş Sualtı Sporları Derneği Başkanı Yusuf Sülekoğlu, Kaş Liman Başkanı Galip Avcı ve denizciler ile kooperatif üyeleri katıldı.
 
SORUNLAR TARTIŞILDI
 
İlk toplantı Demre Üçağız'daki tesislerde, ikinci toplantı Kaş Belediye Meclis Salonu'nda yapıldı. Toplantılarda, Yeni Liman Yönetmeliği, Sahil Güvenlik Komutanlığı denetimleri, su altı sporları, günü birlik ve charter teknelerin sorunları, dalış turizmi ve portör muayeneleri sorunları, Kaş'ta Kıyı Koruma Bandı parası alınması, yolcu listeleri ve sörvey sorunları ile çözüm önerileri tartışıldı.
 
DTO Şube Başkanı Ahmet Erol, her yıl sezon sonu değerlendirme toplantılarını ilçelerde gerçekleştirdiklerini, sektör sorunlarını belirleyip yeni sezon için çözüm yolları aradıklarını söyledi. Demreli denizcilerin sorunların çözümünde birlik içinde hareket etmelerinin denizcilik sektöründe Türkiye'de örnek gösterildiğini belirten Erol, bu birlikteliğin sürmesini istedi.
 
KRUVAZİYER TURİZM
 
Türkiye'de en fazla ticari dalış merkezinin Kaş'ta bulunduğunu ifade eden Erol, dalış turizminin sorunlarının çözümü halinde bu sektörün önünün açılacağını kaydetti.
 
Erol, "denizcilik sektörünün yılsonu değerlendirmeleri yapılarak sorunları belirleyip yeni sezon için çözüm arıyoruz. Demreli turizmciler bölgede kruvaziyer turizmin gelişmesini çok arzuluyor. DTO olarak kruvaziyer turizmin gelişmesi için çok uğraşıyoruz. Bu sadece denizcilerin istemesiyle olmaz. Kruvaziyer turizmin gelişmesini öncelikle o yerin yönetici ve belediye başkanları istemeli. Kruvaziyer turizmin gelmesi için öncelikle o bölgenin alt yapısı elektriği, yolu, su eksiklikleri kısacası altyapı sorunları giderilmeli. Demre'ye rıhtım kazandırılmalı. Çünkü kruvaziyer turizmde iki üç yıl sonrasının satışları şimdiden yapılıyor. Türkiye'de en fazla ticari dalış merkezi Kaş'ta bulunuyor. Dalış turizminde çok şeyler yapılabilir. Yeter ki önü açılsın. Sektör sorunlarını birlikte çözeceğiz" dedi.
 
Demreli denizciler, bölgeye kruvaziyer gemilerinin yanaşmasının ilçe turizmine önemli katkılar yapacağını belirttiler. Kaşlı denizciler ise dalış turizminin önündeki engellerin kaldırılmasını istediler.
 
Kaş da sektör sorunlarının belirlenmesi amacıyla DTO Alt Çalışma Grubu kurulması da kararlaştırıldı.
 
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim