• BIST 9079.97
  • Altın 2324.233
  • Dolar 32.3558
  • Euro 34.9403
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C

DTO toplantısında terör olayları konuşuldu

DTO toplantısında terör olayları konuşuldu
İMEAK Deniz Ticaret Odası 45. Meclis toplantısı dün yapıldı. Toplantı Başkan Cengiz Kaptanoğlu’nun ve DTO Yönetim Kurulu Başkanı Metin Kalkavan’ın katılmadığı meclis toplantısını Meclis Başkan Vekili Faruk Ürkmez yönetti.

İMEAK Deniz Ticaret Odası 45. Meclis toplantısı dün yapıldı. Toplantı Başkan Cengiz Kaptanoğlu’nun ve DTO Yönetim Kurulu Başkanı Metin Kalkavan’ın katılmadığı  meclis toplantısını Meclis Başkan Vekili Faruk Ürkmez yönetti.

Gündemdeki maddelerin konuşulduğu toplantıda özellikle son günlerde tırmanışa geçen ülkemizdeki terör olayları toplantının ana gündem maddelerinden biriydi. Toplantın en önemli gündem maddesi olarak son dönemde artan ciddi terör olayları Meclis Başkanı ve Meclis üyeleri tarafından kınanması ayrıca geçtiğimiz Ağustos ayında Gaziantep’te gerçekleştirilen bombalı saldırı sonrasında başta TOBB ve TÜSİAD olmak üzere 12 STK’nın Gaziantep ziyaretinde terör mağduru olan esnaf ve vatandaşlarla görüşmelerini içeren video toplantı katılımcıları ile paylaşıldı.

Bu arada 30 dakika süren ”Teröre karşı tek ses” filmi izlendi. Film’de TOBB Başkanı M.Rifat Hisarcıklıoğlu’nun konuşması dinlendi.
Toplantıda geçtiğimi günlerde Hamburg’ta düzenlenen ve adeta Türk denizcilik sektörünün çıkarma yaptığı  SMM Denizcilik ve Gemi inşa fuarına, heyetle katılım yapıldığı anlatıldı. Fuarda  6 Eylül’de Türk Gemi inşa faaliyetleri, imkân ve kabiliyetleri konusunda bir seminer verildiğine değinildi. Başkan Metin Kalkavan’ın, Sualp Ürkmez’in Türk Denizciliğini anlatarak  seminere katkı verdiklerine değinildi. . Ayrıca 48 Türk firmasının stant açtığı bir fuar olduğu belirtildi.

Gündemin 4. Maddesi olan şube başkanları, meslek komite başkanları ve meclis üyelerinin görüş ve önerilerine geçildi. Konuşmacılar gemi inşası ve tersanecilikte son dönemde yaşanmakta olan durgunluk hakkında üyelere bilgiler sunarak sözlerini şöyle sürdürdü;” Dünya ekonomisinde ve ticaretinde doğan oluşan sıkıntı dolaylı olarak bizim sektörümüzü de etkiledi. Yaşanan kriz nedeniyle tankerler, kuru yük gemileri inşaatında talep azlığı nedeniyle tersanelerimiz başka arayışlara girdi ve daha sofistike gemiler yapılmaya başlandı” dedi. Sözlerini Norveç yelkenli eğitim gemisinin Türk tersanelerinde tamiri için gelmesinin yaşanılan durgunluk döneminde önemli olduğunu belirterek inançla bu günleri atlatacağız diyerek konuşmasını tamamladı.

Konuşmasının sonunda DTO Meclis Başkan Vekili  Faruk Ürkmez Hakkı Şen’in ablası Gülistan Yıldırım’ın vefatını katılımcılarla paylaşanak merhumeye Allah’tan Rahmet diledi.

Görüş bildirmek üzere 35 nolu komite üyesi Asım Barla kürsüye gelerek gündeme ilişkin görüşlerini meclis üyeleriyle paylaştı. Barla, Lojistik Meclisinin yayınlamış olduğu bir yayından söz ederek söz konusu yayında denizcilik ile ilgili çalışmanın çok az olduğunu eleştirdi.


İSİ İSTANBUL HABER AJANSI

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim