• BIST 9131.16
  • Altın 2324.75
  • Dolar 32.3712
  • Euro 34.9966
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 21 °C

DTO'da seçimin düğümünü şubeler çözer

DTO'da seçimin düğümünü şubeler çözer
DTO Başkan adayı Salih Zeki Çakır, seçimlerdeki düğümün ancak şubelerin oylarının çözebileceğine dikkat çekerek geniş katılımlı bir oylamanın yapılması gerektiğini savundu.

DTO seçimlerinin iki ay ertelenmesine rağmen adaylar seçim için çalışmalarını sürdürüyor. DTO seçimlerde başkanlık yarışı için iki adaydan biri olan Salih Zeki Çakır İskenderun’da dezicilerle bir araya geldi.  Deniz Ticaret Odası (DTO) Başkan adayı Salih Zeki Çakır, seçimlerdeki düğümün ancak şubelerin oylarının çözebileceğine dikkat çekerek geniş katılımlı bir oylamanın yapılması gerektiğini savundu. Seçim çalışmaları kapsamında İskenderun’a gelerek sektör üyeleriyle bilgilendirme toplantısı yapan Deniz Ticaret Odası Başkan adayı Salih Zeki Çakır, İskenderun’a yabancı olmadığını ve eğitiminden sonra ilk görev yerinin burası olduğunu söyledi.

Başkan adayı Çakır, adaylığını açıklamasıyla birlikte komitelerin ve rakiplerin hareketlendiğini ifade ederek “Katkı sadece İstanbul ile sınırlı kalmamalı. Bu yükü ülke genelindeki şubelerimizden de gelmelerini sağlamak için üyelerimizin ayağına gidiyoruz. Şubelerimizin merkezde daha etkin, daha adaletli ve temsil hakkına ulaşmasını istiyoruz. Sektörün dinamiklerini harekete geçirmeye çalışıyoruz. Bu anlamla bir ilgisizlik vardı. Denizcilik dinamik bir sektör ama bunun sivil toplum örgütlerine yansıması özellikle DTO yönetimine, orada çalışanlara ve komisyonlara yansıması çok minimum ve hatta yok denecek düzeydedir. Biz bu boşluğu gördüğümüzden dolayı sloganımızı değişme zamanı ve değişim ihtiyacı olarak belirledik. Güçlü bir oda oluşturup denizciliğimizin önünü açmak için bu çalışmaları yapıyoruz” diye konuştu.

Türk denizciliğinin krizden daha güçlü ve tecrübeli olarak çıkacağına inandığına vurgulayan Çakır “Büyük tonaj-küçük tonaj armatörümüzün, gemi inşa sanayinin, yan sanayinin ve hizmet alan kurum ve kuruluşların çok sıkıntılı bir süreçten geçiyor olsa da insanlar derslerini alarak, (B) planlarını harekete geçirerek daha güçlü yollarına devam etmişlerdir. Bu krizler geçecek ve denizcilik sektörümüz daha güçlü ve tecrübeli olarak çıkacaktır. 2023 hedefi bir siyasi hedeften çıkmış bir devlet politikası haline gelmiştir. Hedefi biliyoruz. Bu hedefin yarısının gerçekleşmesi durumunda, mevcut olan ne limanlarımız, ne filomuz ne de insan gücümüz yeter. Bu hedefe odaklanmak, önüne vizyon ve misyon koymak bana görev DTO’nun görevidir” şeklinde konuştu.

Göreve gelmeleri durumunda merkeziyetçiliği bırakıp daha geniş kapsamlı bir idareyi vaat ettiklerini dile getiren Salih Zeki Çakır, sorunların merkezde değil, yerinde çözümü için şubelere de yetki verileceğini, atanmış değil, seçilmiş şubelerin iş başına geleceğini sözlerine ekledi.

www.ulasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim