• BIST 9079.97
  • Altın 2325.64
  • Dolar 32.34
  • Euro 34.8326
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 13 °C

DTO'dan "Kısa Metrajlı Film Yarışması"

DTO'dan "Kısa Metrajlı Film Yarışması"
Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi, kamuoyunda ve bölgede denizcilik ve deniz ticaretinin daha etkin biçimde tanıtılması amacıyla çeşitli projeleri hayata geçiriyor.

DENİZSEVERLER, 7. SANAT İLE DUYGULARINI ANLATACAK

Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi, kamuoyunda ve bölgede denizcilik ve deniz ticaretinin daha etkin biçimde tanıtılması amacıyla çeşitli projeleri hayata geçiriyor.

Bu kapsamda halka açık tüm amatör ve profesyonellerin katılacağı fotoğraf yarışması düzenleyen DTO İzmir Şubesi, tanıtımın artırılması amacıyla “Kısa Metrajlı Film Yarışması” düzenliyor. “Deniz ve denizcilik” temasının işleneceği yarışmanın son katılım tarihi 4 Nisan 2011.

Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Géza Dologh, “denizcilik” temalı kısa film yarışmasına herkesi katılmaya davet ettiklerini belirterek, Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi tarafından denizciliğin tanıtımı ve deniz sevgisinin yaygınlaştırılması amacıyla “1.DTO İzmir Kısa Metrajlı Film Yarışması” düzenlendiğini söyledi.

Dologh, “Bölgemizde deniz, denizcilik, deniz sevgisi ve deniz ticaretinin kamuoyunda daha etkin biçimde tanıtılması, toplumun ilgisinin deniz sevgisine yöneltilmesi, deniz ve denizciliğin bir kültür ve yaşam biçimi olduğunun benimsetilmesini amaçlıyoruz. Ayrıca, çalışmalardan elde edilecek dokümanlar, bilgilendirme çalışmalarında kullanılacak” diyerek konuştu. Eserler, 4 Nisan 2011 tarihine kadar DTO İzmir Şubesi Basın Danışmanlığı’na teslim edilecek. Yarışmalar ile ilgili ayrıntılı bilgiler; www.dtoizmir.org adresinde yer almaktadır.

“FOTOĞRAF” DALI YARIŞMA ŞARTLARI

-Fotoğraf yarışmasının konusu; “Ege Bölgesi’nde deniz ticareti, deniz taşımacılığı ve deniz temizliği” olarak belirlenmiştir.
-Yarışma tüm amatör ve profesyonel fotoğrafçılara açıktır.
-Fotoğrafların yazılı basında yayınlanma şartı yoktur.
-Fotoğraflar, renkli ve siyah-beyaz olabilir.
-Yarışmacı en fazla iki fotoğrafla katılabilir.
-Yarışmaya katılacak olan fotoğrafların 30x40 ebatlarında basılmış olması gerekmektedir.
-Fotoğraf arkasına gönderen kişinin adı ve soyadı yazılacaktır.
-Eserler herhangi bir yüzeye yapıştırılmamış, paspartusuz ve kenar boşluksuz olarak teslim edilecektir. Fotoğraflar, aynı zamanda belge niteliğinde olduğundan tarih, yer ve bölge adının belirtilmesi gerekmektedir.
-Yarışmaya katılan eserlerin daha önce başka bir yarışmada ödül almamış olması gerekmektedir. Eserlerin başka bir yarışmada ödül aldığının tespit edilmesi durumunda ödül iptal edilir ve geri alınır.
-Gönderilen eserlerin yarışmacıya geri iade edilme zorunluluğu yoktur.
- Yarışmada ödül alan eserlerin tüm kullanım hakları DTO İzmir Şubesi’ne ait olacaktır. Gönderilen fotoğrafların basım, sergileme ve çoğaltma hakkına Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi’nin sahip olduğunu, adaylar kabul etmiş sayılacaktır.
-DTO İzmir Şubesi, katılımcıların eserlerinde yer alan kişi ve kurumlara ilişkin telif hakları konusunda sorumluluk kabul etmez.
-Tüm katılımcılar, bu şartname hükümlerini kabul etmiş sayılırlar.

“1.DTO İZMİR KISA METRAJLI FİLM YARIŞMASI”

Süre : Beş dakikada,

Format : İstediğin tür ve formatta,

Konu : Yaratıcı biçimde denizi ve denizciliği anlat!

KATILIM KOŞULLARI:

Yarışma herkese açıktır. Yarışmanın konusu “Deniz, denizcilik ve deniz sevgisi” olarak belirlenmiştir. Her yönetmen yarışmaya en fazla iki(2) film ile katılabilir. Filmler yönetmen tarafından gönderilmeli, katılım formunda yönetmenin imzası bulunmalıdır. Eserler jenerik dahil beş (5) dakikayı aşmamalıdır. Filmlerin türü konusunda (kurmaca, belgesel, deneysel, animasyon) bir sınırlama yoktur. Yarışma (kurmaca, deneysel, canlandırma) ayrımına gidilmeden tek kategoride değerlendirilecektir. Çekilen filmler yalnızca DVD formatında gönderilmelidir. Filmin kısa yazılı bir özetinin de teslim edilmesi gerekmektedir. Gönderilen filmlerin daha önce ulusal ya da uluslararası ödül kazanmamış olmaları gerekmektedir. Filmler özgün olmalıdır. Herhangi bir edebiyat, tiyatro veya sinema eserinden uyarlama olmamalıdır. Filmlerin müzikleri de özgün olmalı veya izin alınarak kullanılmış olmalıdır. Telifle ilgili tüm konulardan filmin yönetmeni sorumludur. Genel ahlaka aykırı veya yasaya göre suç unsuru olabilecek öğelerden yönetmen sorumludur. Yarışmaya katılan filmlerin yalnızca ticari olmayan kültür faaliyetlerinde izleyicilere sunulması, TV'lerde gösterilmesi ve çoğaltılması yarışmacılar tarafından kabul edilmiş olacaktır. Katılım koşullarına uymadığı anlaşılan eserlerin dereceleri iptal edilerek eser yarışmadan diskalifiye edilir.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim