• BIST 9439.86
  • Altın 2497.561
  • Dolar 32.5988
  • Euro 34.7905
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 14 °C

DTO'dan Latek Lojsitik'e Kınama Cezası

DTO'dan Latek Lojsitik'e Kınama Cezası
İMEAK Deniz Ticaret Odası Disiplin Kurulu Latek Lojsitik’in bir müşterisinden, fazla ücret aldığı iddiası üzerine yapılan şikayeti değerlendirerek, Latek Lojistik’in savunmasını haksız bularak “Kınama Cezası” verdi.

DENİZ TİCARET ODASI’NDAN LATEK LOJİSTİK’E KINAMA CEZASI

İMEAK Deniz Ticaret Odası Disiplin Kurulu Latek Lojsitik’in bir müşterisinden, fazla ücret aldığı iddiası üzerine yapılan şikayeti değerlendirerek, Latek Lojistik’in savunmasını haksız bularak “Kınama Cezası” verdi.

Deniz Ticaret Odası Temmuz Ayı Olağan Meclis toplantısında, DTO Disiplin Kurulu’nun Latek Lojistik hakkında aldığı karar, DTO Yönetim Kurulu’nda onayı ile Meclis Üyelerinin sunuldu. DTO Meclisi’nde Latek Lojistik’e verilen Kınama Cezası oy birliği ile kabul edildi.

Latek Lojistik hakkında alınan Kınama Cezası şu şekilde DTO Meclis üyelerinin onayına sunuldu;

“Dosya incelemesi kapsamında soruşturmacı tarafından, firmadan 7 Nisan 2011 tarihli yazıyla 10 günlük kesin süre içerisinde yazılı savunmasını iletmesi talep edilmiştir. Latek Lojistik firması tarafından 20 Nisan 2011 tarihli yazılı savunmada özetle; Şikayete konu yük hakkında acenteliklerinin fatura etmiş olduğu rakamların Çin acentelerin Jet and Shipping ile aralarında olan taşıma anlaşması sonucu karar verilen tarifeye uygun olarak düzenlendiği, söz konusu rakamlarda indirim yapılabilmesinin Çin acentelerinin kendilerine döndüreceği talimat doğrultusunda gerçekleşebileceği. İstans firmasının kendi Çin acentesi ile görüşerek konuyu halletmesi gerektiği iletilmiştir.

Soruşturmacı inceleme ve araştırma yaparak dosya hakkında fezlekesini hazırlamış ve disiplin kurulunun onayına sunmuştur. Latek Lojistik şirketi hakkında oda ve borsa üyelerine verilecek disiplin ve para cezaları ile disiplin kurulu ve yüksek disiplin kurulu hakkında yönetmelik hükümleri uyarınca 5/5.8 maddesi uyarınca mal ve hizmetlere ilişkin azami fiyat tarifelerinin bulundurulması gerektiği yerlerde bulundurmamak veya bu tarifelere uymamak fiiline istinaden kınama cezası verilmesine disiplin kurulumuzun 7 Haziran 2011 tarihli toplantısında oy birliğiyle karar verilmiştir.”

Haber: Recep CANPOLAT - Deniz Haber Ajansı

www.DenizHaber.Com.tr

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim