• BIST 9645.02
  • Altın 2408.05
  • Dolar 32.5912
  • Euro 34.7714
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 21 °C

Dubai Port, AYM'ye taşınıyor

Dubai Port, AYM'ye taşınıyor
Kocaeli 1’inci İdare Mahkemesi’nin verdiği iptal kararına rağmen inşaatı devam eden Dubai Port Limanı için çevreciler Anayasa Mahkemesi’ne başvuracak.

Dubai Port Direniş Grubu, liman imar planı için verilen iptal kararının uygulanmamasını protesto etmek amacıyla başlattığı eylemlerin sonuncusunu liman inşaatı önünde yaptı. Daha önce Körfez Belediyesi, Büyükşehir Belediyesi ve Kocaeli Valiliği önünde basın açıklaması yaparak mahkeme kararının uygulanmasını talep eden Dubai Port Direniş Grubu üyesi çevreciler bu kez Dubai Port Limanı inşaatının önünde basın açıklaması yaptı. Basın açıklamasını grup adına Numan Gülşah okudu. Gülşah yaptığı, “Bu saatten sonra hukuku arkadan dolanmak gelenek halini aldığı için bizlere de anayasa mahkemesine gitmekten başka çare kalmamıştır” dedi.  

İKİ FARKLI ÇED KARARI OLMAZ

Gülşah açıklamasına şöyle devam etti: “Yaklaşık 6 yıldır yürüttüğümüz hukuk mücadelesi neticesinde Kocaeli İdare mahkemesince 2014 yılında verilen Dubai Port liman inşaatı hukuk tanımaz idareciler eliyle hala ve ısrarla devam ettirilmektedir. Yaptığımız ısrarlı mücadele neticesinde köşeye sıkışan idareciler uyduracak bir yalan bulamadıkları için daha önce yargıyı arkadan dolanmak adına bakanlık tarafından iptal edilen 2007 yılındaki ÇED kararına göre işlem tesis ettikleri yalanına sarılmışlardır. Şunu açıklıkla ifade etmeliyiz ki nasıl ki bir otomobilin iki plakası olmazsa, bir insanın hiç hüviyeti olmazsa, bir kadının resmi nikahlı iki kocası olmazsa farklı ÇED kararı olamaz. Olması hukuken olanaklı değildir.  

İDARECİLER KÖŞEYE SIKIŞTI

2007 yılındaki iptal edildiği için 2009 yılında yeni bir ÇED süreci başlatılmıştır. Bizleri kamuoyunu yanıltmakla itham eden ilimizin köşeye sıkışmış ne yapacağını bilmeyen idarecileri, yüzsüzlüğün son perdesini oynayarak bizleri kamuoyunu yanıltmakla itham etmişler, bu durumu da basın yoluyla yayarak aleyhimizde bir algı oluşturmayı amaçlamışlar. Padişahın emir kulları diyeceğiz ama o bile fazla. Kelimenin tam karşılığı Dubai şehrinin emir kulları, ülkemizin bir Cumhuriyet olduğunu ve hukuk devleti olduğumuzu bir türlü anlamak istememektedir. Ama bizler and içtik. Hukuk devleti olduğumuzu bu arkadaşların kafasına vura vura öğreteceğiz.  

NEDEN TEMYİZE GÖTÜRDÜNÜZ?

Kentimizi yöneten idarecilerin her yaptığımız eyleme sayısız kolluk gücü gönderip bizleri onlarla karşı karşıya getirme ve bizleri yasalar karşısında suçlu düşürme gayretleri bizlerin sağduyulu tavırları nedeniyle tutmamıştır. Bu saatten sonra hukuku arkadan dolanmak gelenek halini aldığı için bizlere de anayasa mahkemesine gitmekten başka çare kalmamıştır. Kentimizi yönetenlere buradan çağrı yapıyoruz. liman inşaatının 2007 yılındaki ÇED kararına göre yürüdüğü ve bunun da yasalara uygun olduğu konusunda kendinize bu kadar güveniyorsunuz. O halde sorarız. Bizim açtığımız davayı niçin temyize götürdünüz. Dubai Port konusunda tesis edilen işlem yedi kocalı Hürmüz’ün hikayesini geçti. Bu nedenle biz Anayasa Mahkemesi’ne gitme kararı aldık. Yeni bir eylem yapmayı şimdilik düşünmüyoruz. 

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim