• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 22 °C

Duble demiryolu projesi başlatılacak

Duble demiryolu projesi başlatılacak
Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, duble yollardan sonra duble demiryolları projesini başlatacaklarını ifade etti.

DUBLE DEMİRYOLU GELİYOR

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, duble yollardan sonra duble demiryolları projesini başlatacaklarını ifade etti.

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD) Vakfı Araç Kampanyası Teslim Törenine katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan törene, Demiryolcu Korusu seslendirdiği birbirinden güzel eserlerle renk kattı. Demiryolcu Folklor ekibinin gösterisi ise katılımcılardan büyük beğeni topladı.

Geniş katılımlı törende konuşan Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Türkiye'nin kalkınmasında, refah mücadelesinde demiryollarının önemli bir rol oynadığını belirtti. Demiryollarının parlak dönemleri olduğu gibi, unutulduğu dönemlerin de olduğunu aktaran Bakan Yıldırım, bu alanda 1950'den 2000'li yıllara kadar büyük bir ihmalin görüldüğünü vurguladı. Hükümetleri döneminde çok önemli projeleri başlatma imkanı bulduklarını anlatan Yıldırım, projelerin teker teker hayata geçirildiği bir dönem olduğunu ifade etti.

Hayata geçirilen projeleri sayan Ulaştırma Bakanı, "50 yıllık ihmali ortadan kaldırmak, hızı daha da artırmak, normal seviyesine getirmek için arkadaşlar çalışıyorlar. Mevcut demiryollarını yenileme gayretindeyiz. Bunların yüzde 60'ının tamamını elden geçirdik. Bugün birçok hattımız daha güvenli bir seyahate mümkün hale geldi. Hükümetimiz ulaşım ve iletişim altyapıda ortaya koyduğu önemli projeler arasında bölünmüş yollar önemli bir yer tutuyor. 14 bin km bölünmüş yol yapıldı. Cumhuriyetin 79 yılında 6 bin 100 km yapıldı. Araç sollama ihtiyacı duymadan seyehat yapılabiliyor. Bu insana değer, hayata verilen değerin bir ölçüsüdür. Yolları böldük ama hayatları birleştirdik." dedi.

Duble yollardan sonra yeni bir döneme girdiklerinin altını çizen Binali Yıldırım, 2023 yılının Cumhuriyetin 100. kuruluş yıldönümü olduğunu kaydetti. "Duble demiryolları projesini başlatıyoruz. Böylece Türkiye'de cift hat demiryolları ile ana hatlarda demir yolları yapacağız. Mevcut yolları tamamen iyileştireceğiz. Yaklaşık 10 bin km yeni demiryolu yapacağız. Bunun başarılabileceğine inanan 73 milyon sizler varsınız. Sizler var, demiryolu ailesi var." diye konuştu.

Bakan Yıldırım, bu bağlamda 10 tane büyük projenin demiryollarıyla öncü ülkesi Çin işbirliği ile yapılacağını bildirdi. Projelerin değerinin 50 milyar TL olarak açıklayan Yıldırım, önümüzdeki 10 yıl içinde yapılmasında kararlı olduklarını vurguladı. Bunun adımlarının atılmaya başlandığını dile getiren Yıldırım, Çin demiryollarında 2 milyon çalışanın bulunduğunu aktardı. Yıldırım, araç sahiplerini hız yapmama ve kurallara uyma konusunda uyarı yaparak sözlerini tamamladı.

TCDD Genel Müdür Yardımcısı ve Vakıf Yönetim Kurulu Başkanı İsa Apaydın da törende yaptığı konuşmada vakıf çalışmaları hakkında bilgi verdi. 20 binin üzerinde üyeleri bulunduğunu belirten Apaydın, Bakan Binali Yıldırım'a katkılarından dolayı teşekkür etti.

TCDD Genel Müdürü Süleyman Karaman ise 50 yıldır sahibi olmayan ama Yıldırım sayesinde tekerlerini döndürmeye çalıştıklarını söyledi.

Konuşmaların ardından TCDD Vakfı'nın kampanyası kapsamında araç sahibi olanlara Bakan Yıldırım tarafından anahtarları teslim edildi.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim