• BIST 8977
  • Altın 2296.158
  • Dolar 32.3236
  • Euro 35.0675
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 20 °C

Duble yol seferberliğine devam ediliyor

Duble yol seferberliğine devam ediliyor
Duble yol seferberliğine devam eden Ulaştırma Bakanlığı, projelerin durmaması için Yüksek Planlama Kurulu'ndan 4,5 milyar liralık ek ödenek çıkardı.

KARAYOLLARINA REKOR YATIRIM

Duble yol seferberliğine devam eden Ulaştırma Bakanlığı, projelerin durmaması için Yüksek Planlama Kurulu'ndan 4,5 milyar liralık ek ödenek çıkardı.

Hükümetin ülkenin her yerine duble yol yapma seferberliği devam ediyor. 2023'te 32 bin kilometre bölünmüş yol hedefiyle yola çıkan Ulaştırma Bakanlığı, 'Durmak yok, yola devam' parolasıyla hareket ediyor. Bakanlık, bölünmüş yol çalışmalarının sekteye uğramaması için, yıl sonuna kadar Yüksek Planlama Kurulu'ndan (YPK) 4,5 milyar liralık ek ödenek çıkardı. Oysa, yılbaşında karayolu yapımı için öngörülen yatırım ödeneği 3,1 milyar liraydı. Bu miktarın 3 milyar liralık bölümü kullanıldı. Ancak, inşaat çalışmalarının maliyeti 6,2 milyar liraya çıkınca, YPK onayıyla 4,5 milyar liralık yeni bir ek ödenek daha alındı. Böylece yıl sonuna kadar karayollarında, 10 milyar lirayı aşan yatırım gerçekleşecek. Bu miktardaki yatırım tutarı aynı zamanda karayolları tarihinde bir ilk oldu.

Ulaştırma Bakanlığı 4,5 milyar liralık kaynağı, öncelikle, trafiğin yoğun olduğu yerlerde yapılan bölünmüş yol çalışmalarında kullanacak. Duble yolların bağlantısı ve yolların yüzey standardının yükseltilmesinde kullanacak. Bu yollar, bitümlü sıcak kaplama (BSK) ile kaplanacak. Ayrıca, devlet yolu, tek yol inşaat çalışmalarına da bu paradan kaynak aktarılacak. Ulaştırma Bakanlığı'nın süratle inşa ettiği duble yol proje sayısı artarken, yapım süreleri de aşağı doğru iniyor. Mesela, 2009 yılında karayollarındaki proje stoku, 2003 yılına göre, yüzde 28 artış gösterirken yapım süresi 24 yıldan 7 yıla indi.

'Başbakan emir verdi, gece gündüz yol yapılıyor'

Hükümetin 15 bin kilometre bölünmüş yol hedefi, şehirleri de birbirine bağlamaya başladı. Türkiye, 2002 yılında kadar 6 bin 101 kilometre bölünmüş yol ağına sahip iken, sadece 6 il birbirine bölünmüş yol ile bağlıydı. Bölünmüş yol uzunluğu 2009 yılı sonu itibarıyla 17 bin 500'e yükselince, duble yolla birbirine bağlanan şehir sayısı da 61'e çıktı. Ulaştırma Bakanlığı yetkilileri, Başbakan Tayyip Erdoğan'ın karayolu çalışmalarının kesintiye uğramaması için talimat verdiğini belirtiyor. Yetkililer, "Karayolları Genel Müdürlüğü, tüm birimlerini bir kez daha uyardı. Deyim yerindeyse 7 gün 24 saat yol yapılacak." dedi.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim