• BIST 8995.6
  • Altın 2279.892
  • Dolar 32.3262
  • Euro 35.0245
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 16 °C

Ducati’den ilham alan 320HP Wetcati dünyanın en hızlısı olmaya aday

Ducati’den ilham alan 320HP Wetcati dünyanın en hızlısı olmaya aday
İki adet 1098 cc motora sip olan ve bu özelliği ile dünyanın en hızlı jetskisi olmaya aday 320HP Wetcati özellikleri ile denizlerde destan olacak gibi…


Ducati’den ilham alan Wetcati denizlerde bir destan olabilir. Sıra dışı teknik ressam ve tasarımcı Bo Zolland tasarımı olan, göz alıcı Wetcati’de iki adet 1098 cc motor bulunuyor. Bu güç ile tahminen dünyanın en hızlı jetskisi olacak. Yatyitrinin haberine göre 1098cc dört zamanlı Ducati güç ünitesi 160HP güç ve 90.4 lbs. tork üretiyor. Böylece iki adet 1098cc motora sahip olacak Wetcati’nin toplam gücü, 320 beygir ve 180.8 lbs. torku gövdesinin altında gizli bulunacak.

Uzun zaman önce Kawasaki, denizlerin yaramaz çocuğu JS440 ile pazara girmişti. JS440 hafif, kıvrak, çevik ve eğlence dolu bir jetski. Ancak günümüzde deniz araçlarının kişiselleştirilmesi konusunda büyük değişimler yaşanıyor. Müşterilerin beklentileri değişti, kişiselleştirme büyüdü ve olgunlaştı. Jetski deniz araçları da gelişti; turbo şarjlı, pek çok seçenekler sunan, teknolojik olarak çok güçlü. Yani, jetski pazarı için “yaramaz çocuk” eskisi kadar cazip değil. 

Daha doğrusu modern motosiklet pazarı, hatta otomobil pazarında da benzer arayışlar, günümüzde geçmişe göre fazlasıyla artış gösterdi. Her sektörde olduğu gibi jetski sektöründe de, daha güçlü, daha özel seçenekleri göreceğiz.

İşte bu nedenlerle Zolland Design, AB tarafından bilgisayar ortamında geliştirilen tasarımlar jetski dünyasında büyük dalgalar oluşturdu. Wetcati'nin tasarım ekibi Zolland’ın yorumuna göre, ikiz 1098cc motorlar ile büyük olasılıkla dünyanın en hızlı jetskisi olacak. Wetcati'de toplam 320 beygir güç bulunuyor. Wetcati şimdiye kadar yapılmış, dünyanın çok iyi ve en hızlı jet skisi.

Kawasaki 310 beygir güç üretiyor. Bu durumda Wetcati, teorik olarak jetski pazarının yeni güç kralı olacak. Wetcati de Kawasaki 310X’deki gibi kompresörlü, turbo şarjlı kullanacak.  Estetik olarak ise, ağırlıklı olarak Ducati’nin geleneksel görünümünü yansıtıyor. Motosiklet ile jetski arasındaki keskin çizgiyi, Wetcati tasarımı biraz daha yumuşatıyor.

Deniz Haber Ajansı

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim