• BIST 8979.2
  • Altın 2285.04
  • Dolar 32.329
  • Euro 35.0528
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 18 °C

Düden şelalesinde denize uçan araç yat limanından çıkarıldı

Düden şelalesinde denize uçan araç yat limanından çıkarıldı
Antalya'da 13 Eylül günü Lara'da Düden Şelalesi'nin denize döküldüğü yerden denize uçan otomobil, balonlama yöntemiyle yüzdürülerek Kaleiçi Yat Limanı'ndan çıkartıldı.

Olay, 13 Eylül günü saat 13.30 sıralarında Muratpaşa İlçesi, Düden Şelalesi'nin denize döküldüğü Düden Parkı'nda meydana geldi. 28 yaşındaki Özgür Osman Kaya'nın kullandığı 07 BLM 92 plakalı otomobil, büyük bir hızla eski falezlerin üzerine gelerek Düden Parkı'nın çitlerini kırıp 30 metre yükseklikten denize uçtu. Olaydan sonra bölgeye gelen deniz polisi sulara gömülen aracın ön koltuğundaki Özgür Osman Kaya'nın cesedini çıkardı.

ARAÇ BALONLAMA YÖNTEMİYLE YÜZDÜRÜLDÜ

Olayla ilgili soruşturma kapsamında savcılık talimatıyla aracın çıkartılmasına karar verildi. Denizin derinliklerinde bulunan otomobil, balıkadamlar Alim Tuğ ve Şahin Gerçek'in 12 saatlik çalışmasıyla balonlama yöntemiyle yüzdürüldü. Akdenizin derinliklerinden şişirilen balonla suyun yüzeyine çıkarılan araç tekneyle Şelale Mevkii'nden 5 kilometre uzaklıktaki Yat Limanı'na çekilip buradan da vinçle karaya alındı. Otomobil çıkarıldıktan sonra olay yeri inceleme ekipleri inceleme yaptı.

"DİREKSİYON BAŞINDA KALP KRİZİ GEÇİRMİŞ"

İşlemleri olayda hayatını kaybeden Özgür Osman Kaya'nın yakınları da izledi. Olayın intihar değil kaza olduğunu iddia eden amcası Yılmaz Kaya, "Yeğenim direksiyon başında kalp krizi geçirmiş. Bize aktarılana göre olay böyle. O gün kız arkadaşıyla buluşmaya giderken bu olay meydana gelmiş. Yeğenim Lara'daki bir otelde çalışıyordu. Araç savcılık talimatıyla çıkarıldı" dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim