• BIST 9096.77
  • Altın 2324.531
  • Dolar 32.3647
  • Euro 34.9602
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 20 °C

Dünya enerji düzenleme forumu Türkiye'de

Dünya enerji düzenleme forumu Türkiye'de
Enerji düzenlemesi alanında dünyanın en geniş kapsamlı konferansı olan Dünya Enerji Düzenleme Forumu 2015 yılında Türkiye'de yapılacak.

Dünya enerji düzenleme forumu Türkiye'de

Enerji düzenlemesi alanında dünyanın en geniş kapsamlı konferansı olan Dünya Enerji Düzenleme Forumu 2015 yılında Türkiye'de yapılacak.

13-16 Mayıs 2012 tarihlerinde Kanada'nın Kebek kentinde düzenlenen Dünya Enerji Düzenleme Forumu'nun 2015 yılında ev sahipliğini yapmak üzere Meksika Meksiko Kenti, Rusya Federasyonu St. Petersburg ve Türkiye İstanbul kentleri yarıştı.

Forumun, 12 bölgesel düzenleyici birliğin başkanları veya temsilcilerinden oluşan Yönlendirme Komitesi üyelerinin huzurunda, her bir aday tarafından adaylık başvurularının ayrıntıları hakkında bilgi verildi. 2015 yılındaki Forumun İstanbul'da toplanacağı kararı, 15 Mayıs 2012 tarihinde gerçekleştirilen Gala Yemeği'nde açıklandı.

Böylelikle, Forum Başkanlığını Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) Başkanı devralmış oldu. Kurum Başkanı Hasan Köktaş, ev sahipliğini kabul konuşmasında, İstanbul'un 2015 yılında düzenlenecek Forum için ev sahibi olarak seçilmesinden dolayı, Türkiye, EPDK ve İstanbul adına gurur duyduğunu; İstanbul'un, 8 bin 500 yıllık tarihi ve kıtaları birleştiren konumu itibarıyla enerji ve düzenleme konularının tartışılacağı en uygun mekân olduğunu ve enerji oyuncuları arasındaki işbirliğinin geliştirilmesinde önemli bir role sahip olduğunu ifade etti. Köktaş, ilgili herkesi 2015 yılında İstanbul'da görmekten memnun olacağını ekledi.

FORUM, 3 YILDA BİR TOPLANIYOR

Dünya Enerji Düzenleme Forumu, 5 kıtadaki 12 bölgesel düzenleyici birliğin ortak çabasının ürünü olarak düzenleniyor. 3 yılda bir toplanan Forumda, enerji ve düzenlemesi alanındaki gelişmeler, sorunlar, politikalar, yaklaşımlar tartışılıyor ve sonuçlar değerlendiriliyor. Şimdiye kadar düzenlenen forumlara yaklaşık 80 ülkeden bin civarında katılım sağlanırken, Kebek'te düzenlenen Beşinci Foruma katılan uzmanlar ve konu ile ilgili yetkililer, İstanbul'daki Foruma çok daha fazla katılım olacağı konusunda görüş belirtti.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim