• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 10 °C

Dünya enerji sektörü ICCI 2011'de buluştu

Dünya enerji sektörü ICCI 2011'de buluştu
İstanbul Fuar Merkezi’nde düzenlenen ICCI 2011 – Uluslararası Enerji ve Çevre Fuarı ve Konferansı, 17 Haziran akşamı sona erdi.

Dünya Enerji Sektörü ICCI 2011 için İstanbul’da Toplandı

İstanbul Fuar Merkezi’nde düzenlenen ICCI 2011 – Uluslararası Enerji ve Çevre Fuarı ve Konferansı, 17 Haziran akşamı sona erdi.

Avrupa, Balkan ve Ortadoğu ülkeleri başta olmak üzere 60’ı aşkın ülkeden gelen konuklarıyla, enerjide dünya devi olan 200 katılımcı firmayı buluşturan ICCI 2011’de; Türkiye ve dünyanın enerji politikaları üzerine önemli açıklamalar kaydedildi.

Sektörün önde gelen yöneticileri ve akademisyenleri 3 gün boyunca eşzamanlı olarak 6 farklı salonda yaptığı sunumlarda, enerji yatırımlarında izlenmesi gereken yolları değerlendirdiler.

Sektörel Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Bulak, 15 Haziran sabahı Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız tarafından törenle açılan 17.Uluslararası Enerji ve Çevre Fuarı ve Konferansı’nın sona ermesinin ardından bir değerlendirme yaptı. Süleyman Bulak değerlendirmesinde ICCI 2011’in Türkiye’de enerji konferansları ve fuarlarının geleceğini ve beklentilerini tamamen değiştirdiğini ifade etti. ICCI ile birlikte, daha önce birkaç oturumda, benzer tartışmaların yapıldığı oturumların yerini, sorunları derinlemesine tartışmak isteyen katılımcı bir bakış açısının aldığını kaydeden Bulak ,“Enerji sektöründe daha önce arka plana atılmış birçok önemli konu, kendi oturumlarında tartışıldı ve ICCI aracılığıyla hak ettikleri ilgiyi gördüler” dedi.

ICCI enerji sektörüne derinlik katıyor

Süleyman Bulak, ICCI 2011’in Türkiye enerji sektöründe önemli bir mihenk taşı olduğuna inandığını, hem enerji sektörü tartışmalarına derinlik katması hem de Türkiye’nin uluslararası bir marka olması açısından çok önemli bir adım atıldığını söyledi. Bulak şöyle devam etti:

“Diğer konferanslarla karşılaştırdığımızda; sanki daha önce bir eşyanın hangi maddeden ne renk olması gerektiğini tartışırdık, şimdi ise bu eşyanın sadece maddesini, rengini değil, aynı zamanda ona sanatsal özelliklerini veren köşe süslerini, işlemelerini, ortama etkisini, kullanım kolaylığını ve tüm bir hayat döngüsünü tartışır hale geldik. Evet, ICCI katılımcıları Türkiye enerji sektörüne çok önemli bir mesaj verdi: Talepler, kaynaklar, politikalar çok önemli ama tüm bunlarla beraber tartışılması gereken çok hassas konular ve bu sektöre yöne verebilecek birçok yeni fikir var. Türkiye enerji sektörünün bir derinliği var. Ve artık bu derinliği gündeme yansıtabilen ICCI var.”

ICCI 2011’in açılış akşamı düzenlenen ‘Enerji Ödülleri 2010’ ödül töreninde öncelikle Jüri Özel Ödülü ve Onur Ödülleri sahiplerine takdim edildi. Sektörün gelişmesi için yaptıkları yatırımlar ile ülkemizin enerji potansiyelini gözler önüne seren En Çevreci Yatırımcı, En Cesur Yatırımcı, En Yönlendirici Yatırımcı, En Yüksek Verimli Termik Tesis, En Başarılı Termik İyileştirme, En Başarılı Yenilenebilir Enerji Tesisi kategorilerinde en başarılı şirketler ödüllendirildi. Sektöre katkıların artması için teşvik amacı taşıyan ödül töreninde Enerji Piyasalarına Bilimsel Katkı Ödülleri de bireysel alanda değerli sahiplerini buldu.

Dünyanın önde gelen enerji firmalarının da bulunduğu fuar alanında 200 katılımcının yeni projelerini ziyaretçilere tanıttı. Sektörün önemli firmaları yeni ürünleri ve çalışmalarını ICCI 2011 ziyaretçilerine tanıtmalarının yanı sıra, B2B buluşmaları için gelen uluslararası satın alma heyetleri ile özel görüşmeler gerçekleştirerek yeni iş anlaşmalarını değerlendirdiler.
Fuarın yanı sıra konferansları ile de enerji sektörüne ışık tutan ICCI 2011’de 3 gün boyunca eşzamanlı oturumlar düzenlenerek kamu kurumlarının üst düzey yöneticilerinin, özel sektörden profesyonel isimlerin ve akademisyenlerin görüşleri alındı. Türkiye’nin enerji potansiyeli, enerji politikaları, ihtiyaçları ve sorunlarında önemli noktalara değinilerek enerji sektörünün tüm hatları gün ışığına çıkarıldı.1

5-17 Haziran tarihlerinde İstanbul Fuar Merkezi’nde gerçekleşen organizasyonu 12.263 profesyonel sektör temsilcisi ziyaret ederken, 6 farklı salonda 43 oturum ile 4 panelin gerçekleştirildiği konferans bölümünde 211 sözlü 24 poster bildiri sunuldu.

Fuar, konferans ve B2B etkinlikleri tek çatı altında sunan ICCI 2011 bu yıl 2007 yılından bu yana tüm dünyada kutlanan ve Türkiye’de ilk defa gerçekleşen “Küresel Rüzgar Günü – Global Wind Day” kutlamalarına da ev sahipliği yaparak bir ilke daha imza attı.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim