• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 21 °C

Dünya frene bastı, Türkiye tam gaz gidiyor

Dünya frene bastı, Türkiye tam gaz gidiyor
Dünyanın en büyük ticari araç üreticisi, Mercedes'in sahibi Daimler, dünya krizde frene basarken Türkiye'de büyüyor.

DÜNYA FRENE BASTI TÜRKİYE TAM GAZ

Dünyanın en büyük ticari araç üreticisi, Mercedes'in sahibi Daimler, dünya krizde frene basarken Türkiye'de büyüyor.

Daimler Başkanı Andreas Renschler, son iki yıldır II. Dünya Savaşı'ndan beri en büyük ekonomik krizin yaşandığını söylerken, "Bu yıl Doğu Avrupa ve Türkiye pazarlarında hızlı büyüme bekliyoruz. Bu Türkiye'de ticari araçta yüzde 70'i bulacak" dedi.

Dünyanın en büyük ticari araç üreticisi Daimler, dünyada krizin etkileri devam ederken Türkiye'de pazar payını genişletti. Mercedes'in üreticisi Alman devi, ilk sırada Türkiye olmak üzere Brezilya, Rusya, Hindistan ve Çin'in de bulunduğu BRIC pazarlarında hızlı bir gelişim bekliyor. Almanya'nın Hannover şehrinde düzenlenen 2010 IAA Ticari Araçlar Fuarı'nda düzenlediği basın toplantısında konuşan Daimler Başkanı Andreas Renschler, son iki yıldır dünyanın II. Dünya Savaşı'ndan beri en büyük ekonomik krizi yaşadığını söyledi. Küresel pazarları değerlendiren Renschler, "Bu yıl Doğu Avrupa ve Türkiye pazarlarında hızlı büyüme bekliyoruz. Bu büyüme, Türkiye'de ticari araçlarda yüzde 70'i bulacak" dedi. Renschler, ticari araç üreticilerinin çalışmalarını alternatif yakıt sistemleri, güvenlik sistemleri ve satış sonrası hizmet konularına yoğunlaştıracağını ifade etti.

Mercedes Benz Türk'ün Genel Müdürü Wolf Dieter Kurz da, krizi en az kayıpla atlatan ülkelerin başında Türkiye'nin geldiğini söyledi. Kurz, "Türk otomotiv pazarında kriz artık sona erdi." diye konuştu. Bugün kapılarını ziyaretçilere açacak Avrupa ve Asya'nın en büyük ticari araç fuarı 2010 IAA'da Türk gazetecilerin sorularını cevaplayan Wolf Dieter Kurz, "Biz geçen yıl C180 modelinin 1.4 cc motorlu modelini getirdik. Üzerine bir de vergi teşvikleri gelince, otomotivdeki daralmaya rağmen satışlarımızı artırdık" diye konuştu. Otomotivin teşvikler sayesinde iyi gittiğinin söylendiğini hatırlatan Kurz, 2010 rakamlarının endişenin yersiz olduğunu gösterdiğini ifade etti. 2008'de Türkiye ticari araçlar pazarının yüzde 35'ine hakim olan Mercedes Benz Türk, kriz ertesi pazar payını yüzde 39'çıkardı. Otobüsde yüzde 60 civarında olan pazar payını korumak isteyen şirketin dünyadaki üç üretim merkezinden biri Türkiye. Şirket, otobüs üretimlerinin yüzde 80'ini, kamyon üretiminin de yüzde 20'sini ihraç ediyor. Mercedes Benz Türk bünyesinde çalışan 4 bin kişiden 300'e yakını mühendis. Wolf Dieter Kurz, Türkiye'de çalışan maliyetinin düşük olması avantajından faydalanarak Daimler'in Ar-Ge projelerinin bir kısmını Türkiye'de geliştirmek istediğini sözlerine ekledi.

'Sizin metrobüsleriniz yokuş tırmanabiliyor mu?' sorusu yöneltilen Daimler Otobüs Grubu Başkanı Hartmut Schick, "Bizim yaptığımız elektrikli otobüsler yokuş tırmanma sorunu yaşamıyor. Avusturya ve İsviçre Alplerinin dik yokuşlarında test ediyoruz" cevabını verdi.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim