• BIST 9693.46
  • Altın 2496.132
  • Dolar 32.475
  • Euro 34.6284
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 17 °C

Dünya liderleri Türk malı otoyu test edecekler

Dünya liderleri Türk malı otoyu test edecekler
Oyak Renault’nun Bursa fabrikasında bu yıl sonunda üretilmeye başlanacak ve 2011’de satışa sunulacak elektrikli Fluence Z.E. için geri sayım başladı.

Dünya liderleri Türk malı otoyu test edecekler

Oyak Renault’nun Bursa fabrikasında bu yıl sonunda üretilmeye başlanacak ve 2011’de satışa sunulacak elektrikli Fluence Z.E. için geri sayım başladı.

Elektrikli modellere 4 milyar euro yatırım bütçesi ayıran ve bu teknolojiyi tüm dünyanın yakından tanıtmak isteyen Renault, Türkiye’de üretilen ilk elektrikli otomobil unvanına sahip Fluence Z.E. için roadshow’a çıktı. Fransız üretici, Bursalı Fluence Z.E.’yi 16 ülkede test ettirecek. Bu Avrupa turunda Fluence Z.E.’ye Fransa’da üretilecek Kangoo Express Z.E. de eşlik edecek.

İki elektrikli otomobilin rotasında, İsveç, Finlandiya, Danimarka, Norveç, İzlanda, İrlanda, Almanya, Avusturya, İsviçre, Belçika, İspanya, Portekiz, Hollanda, Fransa, İtalya ve Türkiye bulunuyor.

Organizasyon için 3 adet Fluence Z.E. ile Kangoo Express Z.E. hazırlandı. Özel olarak belirlenmiş 2 binin üzerinde kişi, araçları yakından inceleyip, deneyebilecek.

Peki bu özel ve şanslı kişiler kim? Renault, Fluence Z.E. test sürüşlerini devlet adamları, kanaat önderleri, kamu kurumlarının tepe yöneticileri, filo sahipleri ve medya mensuplarına yaptıracak. Bir başka deyişle Almanya Başkanı Angela Merkel’den Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy’ye kadar birçok siyasetçi, Bursalı Fluence Z.E.’nin makam koltuğuna oturup, kullanacak.

Elektrikli araçların Türkiye’deki test sürüş günleri ise Şubat ayında düzenlenecek. Oyak Renault, organizyonda Fluence Z.E.’yi geleceğin bu yeni teknolojisine büyük önem veren, her fırsatta Türkiye’nin elektrikli araç üssü olması gerektiğini ve bunun için her türlü desteğe hazır olduklarını belirten Başbakan Erdoğan’a da test ettirecek. Bunun yanı sıra Fluence Z.E, Renault’nun özellikle hedef kitlesi olan bakanlıklar ve kamu kurumlarına tanıtılacak. Fluence Z.E.’yi; Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün, Devlet Bakanı Zafer Çağlayan, Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış ile Devlet Bakanı Faruk Çelik, Oyak Renault fabrikasında bizzat kullanmışlardı.

Oyak Renault ile Renault Mais, devletin üst kademesine Fluence Z.E.’yi yakından tanıtarak, kamunun filo alımlarında belirli oranlarda çevreci ve sıfır salınımlı araçları tercih edilmesini sağlamas istiyor. Sanayi Bakanı Ergün de birçok demecinde, önümüzdeki dönemde kamunun elektrikli araçlar satın alacağını söylemişti. Bakan Ergün, bunun yanı sıra yılsonunda çıkması beklenen Otomotiv Strateji Belgesi’nde de elektrikli araçların hem üretiminde hem de satışında önemli teşvikler açıklanacağını duyurmuştu.

Şarj istasyonları için İBB dışındaki belediyelerle görüşüyor

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) ile elektrikli araçların altyapısı için işbirliği anlaşması imzalayan Renault, başka kurumlarla da görüşmeye başladı. Şirket, İstanbul dışındaki diğer büyükşehir belediyeleriyle temas halinde. Bunların başında ise Ankara Büyükşehir Belediyesi geliyor. Renault, Avrupa’nın diğer ülkelerindeki gibi belediyelerle işbirliğine giderek elektrikli araçların şarj edilebileceği istasyonların kurulmasını planlıyor.

İnternetten 5 bin sipariş aldı

İnternet üzerinden Nisan ayında ön sipariş toplanmaya başlanan Fluence Z.E.’ye yoğun ilgi var. Renault, bugüne kadar 36 ülkeden yaklaşık 5 bin adet elektrikli Fluence Z.E. siparişi aldı. 2011’de satışların başlayacağı ülkelerde müşteriler www.renault-ze.com internet sitesi üzerinden araçlarının ön rezervasyonunu yaptırmaya başlamıştı.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim